Επίθεση ενόπλων με νεκρούς σε ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου (pics)

Gazzetta team
Επίθεση ενόπλων με νεκρούς σε ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου (pics)
Επίθεση στο ξενοδοχείο SYL στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου. 12 νεκροί, τουλάχιστον 24 τραυματίες. Τέσσερις τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν.

Επίθεση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Σομαλίας Μογκαντίσου, πραγματοποίησε την Παρασκευή (26/2) ένοπλη ομάδα της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που διέρρευσαν, ένας βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημά του στην είσοδο του ξενοδοχείου SYL και ακολούθησε ομάδα οπλοφόρων, οι οποίοι αντάλλαξαν πυρά με τους άνδρες ασφαλείας, ενώ ένα ακόμη αυτοκίνητο εξεράγη.

Μεγάλη έκρηξη μπροστά στο ξενοδοχείο SYL


Το SYL Hotel φιλοξενεί συνήθως επίσημα κυβερνητικά στελέχη και επιχειρηματίες, ενώ βρίσκεται κοντά στο προεδρικό παλάτι στη Μογκαντίσου. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε επισήμως η Αλ Σαμπάμπ, ενώ προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τις αρχές νεκροί ή τραυματίες.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τοπικά Μέσα, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 12, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 24 τραυματίες. Όπως ανέφεραν οι αρχές, οι επιτιθέμενοι τρομοκράτες ήταν τέσσερις, οι οποίοι και εξουδετερώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η μία από τις δύο εκρήξεις προκάλεσε τρύπα στο τείχος του ξενοδοχείου


Εικόνες από τον βασιλικό κήπο και το ξενοδοχείο στη Μογκαντίσου

Πηγή: protothema.gr