Αμερικανική παρέμβαση σε Σόιμπλε: Ολοκληρώστε «χωρίς καθυστέρηση» την αξιολόγηση

Gazzetta team
Αμερικανική παρέμβαση σε Σόιμπλε: Ολοκληρώστε «χωρίς καθυστέρηση» την αξιολόγηση
Να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος «χωρίς καθυστέρηση» κάλεσε σήμερα τους Ευρωπαίους ηγέτες ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, ζητώντας τους παράλληλα να τιμήσουν τη δέσμευσή τους όσον αφορά στην ελάφρυνση του χρέους της χώρας.

Ο Λιου συναντήθηκε σήμερα με τον τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και, λίγη ώρα έπειτα από το τετ-α-τετ που είχαν οι δύο άντρες, το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν τους Ευρωπαίους να ολοκληρώσουν "χωρίς καθυστέρηση" την αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και να τιμήσουν τη δέσμευσή τους όσον αφορά στην ελάφρυνση του χρέους της χώρας».

Αν και παραδέχθηκε ότι απομένει ακόμη να γίνει «σημαντική δουλειά» μεταξύ των διαφόρων πλευρών, την ίδια ώρα, ο Τζακ Λιου υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό «να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις η αξιολόγηση».

«Είναι σημαντικό οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τη δέσμευσή τους και να θέσουν το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη τροχιά μέσω μέτρων για την ελάφρυνσή του» ήταν επίσης το μήνυμα του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: protothema.gr