Βίτσας από Σχιστό: Έχουμε πολλά σχέδια για το που θα πάνε οι μετανάστες (pics & vids)

Gazzetta team
Βίτσας από Σχιστό: Έχουμε πολλά σχέδια για το που θα πάνε οι μετανάστες (pics & vids)
«Περιμένουμε πολιτική λύση», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας - Ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Τζιάνι Πιτέλα δήλωσε ότι κάθε χώρα-μέλος της ΕΕ πρέπει να αναλάβει το μερίδιό της στο προσφυγικό ζήτημα

Επίσκεψη στο κέντρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στο Σχιστό πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο επικεφαλής των σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Τζιάνι Πιτέλα, συνοδεία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα.



Προς το παρόν στο relocation camp φιλοξενούνται πάνω από 1.200 άτομα, ενώ συνεχώς καταφθάνουν νέες ομάδες προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι έρχονται στο Σχιστό ακόμη και με ταξί. Οι υποδομές αυτή τη στιγμή στο πρώην στρατόπεδο «Στεφανάκη» επαρκούν για να φιλοξενήσουν πάνω από 2.500 ανθρώπους, ενώ υπάρχει διαθέσιμος χώρος και για στήσιμο περισσότερων σκηνών, ώστε, ανάλογα με τις ανάγκες, να βρουν ένα προσωρινό καταφύγιο εκατοντάδες άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες.



Ο κ. Πιτέλα τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο σωστό δρόμο διαχείρισης, υπογραμμίζοντας πως ο καθένας στην ΕΕ πρέπει να αναλάβει το μερίδιο που του αναλογεί, καταδικάζοντας την παρασύνοδο της Βιέννης. Ο κ. Βίτσας, από την άλλη, σημείωσε πως ο ελληνικός στρατός από σήμερα εχει αναλάβει να φτιάξει άλλα τρία relocation camps άμεσα στο Κιλκίς, τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση εχει σχέδια για τα πάντα, αλλά θέλει πρώτα να δοθεί πολιτική λύση.