Άνοιξαν και το παλιό αεροδρόμιο για τους μετανάστες (pics)

Gazzetta team
Άνοιξαν και το παλιό αεροδρόμιο για τους μετανάστες (pics)
Ένας χώρος έκτασης άνω των χιλίων τετραγωνικών μέτρων στον πρώτο όροφο των αφίξεων εσωτερικού έχει κατακλυστεί από οικογένειες - Ο δήμαρχος του Ελληνικού ενημερώθηκε μόλις χτες για την μεταφορά των προσφύγων

Σε ένα άτυπο κέντρο φιλοξενίας έχει μετατραπεί μεγάλο κομμάτι του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό. Από εχθές το βράδυ άρχισαν σταδιακά να μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις των αφίξεων εσωτερικού του μετανάστες και πρόσφυγες, με τη ροή τους να συνεχίζεται μάλιστα μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Ένας χώρος έκτασης άνω των χιλίων τετραγωνικών μέτρων έχει κατακλυστεί από οικογένειες, οι οποίες οδηγήθηκαν εδώ αφού δεν μπορούσαν ούτε να προωθηθούν προς τα σύνορα αλλά ούτε και να παραμείνουν στον δρόμο.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες βρίσκονται στον πρώτο όροφο των αφίξεων του παλιού αεροδρομίου, το δάπεδο του οποίου είναι καλυμμένο με κουβέρτες πάνω στις οποίες κοιμούνται μικρά παιδιά.

Ο χώρος των αφίξεων, όπου διανυκτέρευσαν πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά



Στην είσοδο προς τον συγκεκριμένο χώρο βρίσκονται μέλη ΜΚΟ αλλά και εθελοντές, οι οποίοι προσφέρουν ροφήματα και νερό στους μετανάστες ενώ αργότερα αναμένεται να τους χορηγηθεί και φαγητό.

Σε καταυλισμό όμως έχει μετατραπεί και η είσοδος προς το παλιό αεροδρόμιο από την πλευρά της Λεωφόρου Ποσειδώνος, καθώς εκατοντάδες είναι αυτοί οι οποίοι έχουν δημιουργήσει κάποια πρόχειρα παραπήγματα ή έχουν απλώσει τα sleeping bag τους κάτω από υπόστεγα για να περάσουν το υπόλοιπο της ημέρας τους.

Η μεταφορά των προσφύγων κράτησε από χτες το βράδυ μέχρι σήμερα το μεσημέρι



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος του Ελληνικού δεν γνώριζε για την πρόθεση των ελληνικών αρχών να μεταφέρουν στον χώρο του παλιού αεροδρομίου τους πρόσφυγες και ενημερώθηκε σχετικά μόλις χτες το βράδυ.

Ένας χώρος μεγαλύτερος από 1000 τετραγωνικά κατακλύστηκε από οικογένειες


Πηγή: protothema.gr