Επίθεση στην κυβέρνηση από τον Καμίνη για το προσφυγικό

Gazzetta team
Επίθεση στην κυβέρνηση από τον Καμίνη για το προσφυγικό
Κριτική για τις ολιγωρίες που έχει υποδείξει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος άσκησε στην κυβέρνηση ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος θα ζητήσει την Παρασκευή από την υπηρεσία Προστασίας του Πολίτη την εντατική αστυνόμευση σε 24ωρη βάση, κεντρικών σημείων της Αθήνας και πλατειών, όπως της πλ, Βικτωρίας, για να αποτραπεί η μετατροπή τους σε άτυπους καταυλισμούς μεταναστών και προσφύγων.

Μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι η εντατική αστυνόμευση στις περιοχές αυτές, είναι «επιβεβλημένη για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας μεταξύ των κατοίκων και προστασίας των ιδίων των μεταναστών και προσφύγων».

Σύμφωνα με το δήμαρχο Αθηναίων, «το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πολλαπλασιασθεί οι συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών, καθώς και η παραβατικότητα στην Πλατεία Βικτωρίας, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης. Επιπλέον, η συνύπαρξη των μεταναστευτικών πληθυσμών με εμπόριο ναρκωτικών και άλλες παράνομες δραστηριότητες, στις ίδιες πλατείες, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα, που τείνει να καταστεί ανεξέλεγκτο», τόνισε.

Ο κ. Καμίνης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για ολιγωρία και έλλειψη σχεδίου, ακόμη και τώρα, για την αντιμετώπιση του οξύτατου αυτού προβλήματος, το οποίο υπογράμμισε, δεν είναι ελληνικό αλλά διεθνές.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ρήγας Αξελός, προέβλεψε ότι στο τέλος η Ελλάδα θα μείνει μόνη της και κατήγγειλε την στάση της Αυστρίας και των άλλων χωρών που συμμετείχαν στη «Διάσκεψη της Βιέννης», και όλων εκείνων που υποστηρίζουν το κλείσιμο των συνόρων. Ο κ. Αξελός αναφέρθηκε με τη σειρά του σε κυκλώματα ναρκωτικών, σωματεμπορίας και άλλων που δρουν σε βάρος των προσφύγων στην πλ. Βικτωρίας και ζήτησε κι εκείνος να υπάρξει αστυνόμευση, όχι όμως με «κατασταλτική» λογική.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Σοφιανός, κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα, ότι με τη συμφωνία που δέχθηκε τον Οκτώβριο για παραμονή στην Ελλάδα 50.000 προσφύγων, συνέβαλε στην αρνητική αυτή εξέλιξη του κλεισίματος των συνόρων. Κατήγγειλε επίσης την Ε.Ε. για «πολιτικές διαλογής» , «φραχτών» κ.α. Ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα», Ηλίας Κασιδιάρης , κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη πολιτικής βούλησης στο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα το σπίτι μας», Βασίλης Καρπερνάρος , κάλεσε την κυβέρνηση, να αναλάβει τη σίτιση όσων μεταναστών-προσφύγων καταφεύγουν στην πλατεία Βικτωρίας, για να αποτραπούν χειρότερες καταστάσεις στην περιοχή, ενώ χαρακτήρισε επίσης την κυβέρνηση «απομονωμένη», «χλευαζόμενη», «ενδοτική» και «ανεπαρκή».

Πηγή: koolnews.gr