Βαριές καταγγελίες Βγενόπουλου για τη Δικαιοσύνη

Gazzetta team
Βαριές καταγγελίες Βγενόπουλου για τη Δικαιοσύνη
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος σε συνέντευξη Τύπου με θέμα «Οι αθέμιτες επεμβάσεις στην Δικαιοσύνη και η παρασιώπηση των τεράστιων οικονομικών διεκδικήσεων της Κύπρου».

Βαριές καταγγελίες εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης και συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών από τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο. «Δε μπορώ να ανεχθώ φαινόμενα παραβίασης των νόμων αλλά και ανοησίας. Οι σημερινές μου καταγγελίες πρεπει να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη και τη Βουλή», υπογράμμισε.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με θέμα «Οι αθέμιτες επεμβάσεις στην Δικαιοσύνη και η παρασιώπηση των τεράστιων οικονομικών διεκδικήσεων της Κύπρου έναντι της Ελλάδας», ο κ. Βγενόπουλος αποκάλυψε ότι η υπό εκκαθάριση Λαϊκή Τράπεζα έχει προσφύγει στο Διαιτητικό δικαστήριο κατά της Ελλάδας και διεκδικεί 4 δισ. ευρώ ως αποζημίωση για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που υπέστη.

Επικαλούμενος τα πρακτικά της κυπριακής Βουλήςτόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γεωργιάδης είχε δώσει έγκριση για να προχωρήσει αυτό το αίτημα. Έκανε λόγο για εχθρική ενέργεια κατά της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά «τι θα είχε συμβεί αν η Γερμανία προσέφευγε κατά της Ελλάδας;».

Ο επικεφαλής της MIG σημείωσε ότι βγήκε η απόφαση που έβαλε στο αρχείο την έρευνα για την Λαϊκή Τράπεζα βάζοντας έτσι τέλος σε μια μακρόχρονη περίοδο ομηρίας του ιδίου. «Χάθηκε χρόνος μέχρι να αποδειχτεί ότι δεν είμαστε ελέφαντες».

Όπως είπε, τους επόμενους 12 μήνες αναμένεται μια ακόμα σημαντική απόφαση με τη διεκδίκηση 1,2 δισ. ευρώ από την Κύπρο γιατί καταστράφηκε η επένδυση του ομίλου και άλλων επενδυτών. Αυτή η νόμιμη απαίτησή μας δυστυχώς ήταν η αιτία πρωτοφανών εχθροπραξιών από κύκλους της Κύπρου που ήθελαν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, υπογράμμισε.

Επίθεση σε Βαξεβάνη και εισαγγελέα Αγγελή

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέρθηκε στον Κώστα Βαξεβάνη λέγοντας ότι έχει κάνει σφοδρές επιθέσεις για τις οποίες έχει ήδη καταδικαστεί με δυο μηνύσεις και υπάρχουν άλλες δεκαεπτά προς εκδίκαση. Στις 12 Ιανουαρίου του 2012 ο δημοσιογράφος είχε έρθει στο γραφείο μου, όπως είπε, και ρώτησε αν η εταιρεία κάνει χορηγίες προσθέτοντας ότι παρέχει υπηρεσίες αποδελτίωσης και πως επειδή η εικόνα του ομίλου δεν ήταν πολύ καλή, «θα μπορούσε να βοηθήσει». Ξεκαθάρισε πάντως: «Δε λέω ότι με εξεβίαζε, σε καμία περίπτωση».

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, μετά την αλλαγή της κυβέρνησης ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος απέκτησε πολιτικά ερείσματα επιτρέποντάς του να επεμβαίνει στην δικαιοσύνη. Έκανε λόγο για εκφοβισμό δικαστών. "Όταν βγαίνει μια απόφαση που τον καταδικάζει ο εισαγγελέας και ο δικαστής υφίστανται στοχοποίηση και ανελέητη επίθεση".

Τα διάφορα θέματα που αναφέρει αναβιβάζονται από ορισμένα όργανα της Δικαιοσύνης ως θέματα, κατήγγειλε ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Με παραινέσεις του παρακινεί βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτουν ερωτήσεις σε υπουργούς, τόνισε. Εντεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης υιοθετώντας θέσεις του Κ. Βαξεβάνη για την έρευνα που αφορούσε στη MIG, υποστήριξε ο επικεφαλής του ομίλου και σημείωσε ότι ο υπουργός κ. Παπαγγελόπουλος, απαντώντας σχετικά, έγραψε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης "παρακολουθεί την δικαστική εξέλιξη και πραγματοποιεί τις αναγκαίες ενέργειες. Θα πρέπει να τρελαθούμε εντελώς... Από που και ως που;".

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε λόγο για ανοχή της πολιτικής ηγεσίας της Δικαιοσύνης και τμήματος της Δικαιοσύνης.
«Δεν ξέρω τα κίνητρα της ανοχής που του παρέχεται αλλά οι συνέπειες στο κράτος δικαίου είναι καταστροφικές».

Στο πλαίσιο αυτό των επιθέσεων διά του Τύπου, αναφέρθηκε μάλιστα και στην πρόσφατη επίθεση με πρωτοσέλιδα εφημερίδας κατά της Έλλης Στάη, λέγοντας ότι "αναγκάστηκε πρόσφατα γνωστή τηλεπαρουσιάστρια να αποκαλύψει δημόσια όλα της τα περιουσιακά στοιχεία, μιλάμε για ανεπίτρεπτα πράγματα".

Ο εισαγγελέας Εφετών

Ο επικεφαλής της MIG κατήγγειλε ότι εισαγγελέας Εφετών κ. Αγγελής διέρρευσε έγγραφα στον κ. Βαξεβάνη. Ως προϊστάμενος δικαστικής συνδρομής έκανε μηνυτήρια αναφορά που χρεώθηκε στην εισαγγελέα διαφθοράς κ. Ραϊκου και εν συνεχεία στην εισαγγελέα εφετών λόγω αρχαιότητας. Όπως είπε κ. Αγγελής στην κατάθεσή του είπε πως δεν γνωρίζει τίποτα προσωπικά, ότι λένε οι Κύπριοι. Σε απάντηση ποιοι Κύπριοι απάντησε «δεν θυμάμαι».

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Βγενόπουλο η υπόθεση λανθασμένα συνεχίστηκε αλλά τελικά βγήκε το αθωωτικό αποτέλεσμα. Όπως αποκάλυψε υπάρχει προκαταρκτική εξέταση για διαρροή απορρήτων εγγράφων από τους κ.κ. Αγγελή - Βαξεβάνη. Η υπόθεση ξεκίνησε Μάρτιο του 2015. Για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει ταχύτητα η υπόθεση, αναρωτήθηκε.

Για εκβιαστές

Δεν είναι οι μόνοι που έδρασαν έτσι, σχολίασε αναφορικά με την υπόθεση εκβιασμού που ήρθε στο φως της επικαιρότητας. Μίλησε για έναν εξ αυτών που είχε συνεχώς δημοσιεύματα και έστελνε μήνυμα «δώστε λεφτά για να σταματήσουμε». Μετά τις μηνύσεις και τις αγωγές τελικά διαμήνυσε «δώστε συγχωροχάρτι για να τελειώσουμε» και εν τέλει έκλεισε το περιοδικό με εξώφυλλο που ζητούσε συγνώμη από τη MIG.

Για τον πρώην συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά Στ. Παπασταύρου είπε ότι δεν μπορεί να δικαστεί στην Ελλάδα καθώς όσα έχουν ακουστεί από πολιτικούς δημιουργούν συνθήκες «μη δίκης». Αν δεν επέλθει σύνεση σε όσους διοικούν τη χώρα όλη η προσπάθεια να χτυπηθεί η διαφθορά δεν μπορεί να προχωρήσει.

Για την υπόθεση Ψυχάρη:

«Έχω άποψη, γνωρίζω καλά τις δραστηριότητες τις τραπεζικές. Δε με ενδιαφέρει το όνομα Ψυχάρης. Έχουν παραπεμφθεί 10 στελέχη της Alpha για απιστία. Αυτό είναι αδύνατον με 10 άτομα. Το να υπάρχουν 10 άτομα με δόλο σημαίνει εγκληματική οργάνωση. Είναι δυνατόν να υπάρχει δόλος σε όλους αυτούς; Μόνο αν υπάρχει κατέθεση που λέει μας απείλησε ο κ. Τάδε π.χ. να μας απολύσει. Μπορεί να είναι λάθος απόφαση αλλά όχι ποινικό αδίκημα».

Διευκρίνισε ωστόσο ότι διαφωνεί με τη δήλωση του εκδότη περί "προσωρινότητας" της κυβέρνησης. "Κυνηγάει η κυβέρνηση τον Ψυχάρη; Αν το κάνει με δημόσιες δηλώσεις, τότε η ποινική δίωξη είναι άκυρη. Παραβιάζει τη διάκριση των εξουσιών», υπογράμμισε.

Προειδοποίησε ότι «αν συνεχιστούν τέτοιες πρακτικές θα καταλήξουμε στο μεγαλύτερο φιάσκο της Δικαιοσύνης. Δε μπορείς όμως να παραβιάζεις τα ανθρώπινα δικαιώματά τους».

Πουλάνε τις κασέτες από τα "βαλιτσάκια"

Ο κ. Βγενόπουλος κατήγγειλε, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν το έχει επιβεβαιώσει επακριβώς, ότι «στοιχεία από τους υπερκοριούς έχουν βγει στην αγορά προς πώληση. Πριν δε μπορούσες να τα χρησιμοποιήσεις, τώρα μπορείς. Πάμε για ζούγκλα. Αυτά είναι επιεικώς αστεία».

Για φοροδιαφυγή είπε ότι "επιβραβεύονται οι παραβάτες και εμείς είμαστε οι ηλίθιοι που πληρώνουμε τα πάντα".

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν τραπεζικά σκάνδαλα, σημείωσε ότι "δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν έκνομες ενέργειες των τραπεζών. Όμως αυτά γίνονται σε μεμονωμένες περιπτώσεις".

Ειδικά για το ζήτημα της δανειοδότησης εκδοτικών συγκροτημάτων παραδέχτηκε ότι "πράγματι ένας εκδότης θα έχαιρε μιας καλύτερης αντιμετώπισης, προφανώς. Πρέπει όμως να υπάρξουν στοιχεία για τη διαπλοκή".

Πηγή: thetoc.gr