+slo-gun

Τσίπρας: Τον ήλιο και το τσίπουρο δεν μπορούν να μας πάρουν (pics)

Τσίπρας: Τον ήλιο και το τσίπουρο δεν μπορούν να μας πάρουν (pics)

Έτσι είπε στον Μπούτα - Εκ τους ασφαλούς διαφοροποιείται ξανά με την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων - Τώρα συνειδητοποίησε ότι για να βγούμε από την κρίση πρέπει να αυξηθεί ο πλούτος  - Έκανε λόγο για αναζήτηση λύσης σε μια δύσκολη εξίσωση

Τσίπρας: Τον ήλιο και το τσίπουρο δεν μπορούν να μας πάρουν (pics)

Με εκπροσώπους αγροτικών μπλόκων συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Το μπλόκο της Νίκαιας συμμετάσχει με τρεις εκπροσώπους στη συνάντηση, την οποία είχαν ζητήσει οι εκπρόσωποι 69 μπλόκων σε συνεδρίαση την περασμένη Κυριακή, στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, καλωσορίζοντας τους αγρότες, σημείωσε στην εισήγησή του ότι για να βγούμε από την κρίση πρέπει να αυξηθεί ο πλούτος, ενώ μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, τάχθηκε για δεύτερη φορά κατά της απόφασης Κουτζαμάνη, λέγοντας ότι είναι κατά της ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων.

«Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι δεν θα λύσουμε το πρόβλημα, εάν δεν αυξήσουμε τον εθνικό μας πλούτο. Πρέπει να βρούμε λύσεις για τους ανθρώπους που παράγουν, αλλά να κάνουμε κι έναν διαχωρισμό ανάμεσα σε εκείνους τους αγρότες που δυσκολεύονται να παράγουν και σε μια μικρή μειοψηφία που έχει ωφεληθεί πολύ τα τελευταία χρόνια», ανέφερε. 

«Θέλω να πιστεύω πως απέναντί μου έχω ανθρώπους του μόχθου. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις μέσα από τον διάλογο και τη σύνθεση. Δεν συμφωνώ με λογικές ποινικοποίησης των αγροτικών κινητοποιήσεων και συνεπώς η προσπάθεια που κάνουμε σήμερα μέσα από τον διάλογο είναι σε θετική κατεύθυνση, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Σας ευχαριστώ που είστε εδώ, ξέρω ότι έχουμε διαφωνίες, αλλά εκφράζετε με έναν έντιμο και ειλικρινή τρόπο τα αιτήματα και τις ανησυχίες σας», πρόσθεσε.

Όταν, μάλιστα, συναντήθηκε με τον γνωστό αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα είχαν έναν σύντομο διάλογο για το τσίπουρο με τον κ. Μπούτα να του δίνει μια μποτίλια με το ποτό και να του λέει ότι «εάν περάσουν τα μέτρα τότε αυτό θα είναι το τελευταίο γνήσιο τσίπουρο, μετά θα είναι μαϊμού». «Μόνο τον ήλιο και το τσίπουρο δεν μπορούν να μας πάρουν» ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού. 

Ο Βαγγέλης Μπούτας, ο Ρίζος Μαρούδας και ο Κ. Τζέλας, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, εκπροσωπούν το μπλόκο στη σημερινή συνάντηση, η οποία τουλάχιστον από πλευράς αγροτών έχει συγκεκριμένη ατζέντα: Τα πέντε αιτήματα που έχουν διατυπώσει και επαναλάβει και προχθες με σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, όπως αυτά υιοθετήθηκαν από εκπροσώπους του προαναφερόμενου αριθμού μπλόκων και τα οποία, όπως υποστηρίζουν, αντιπροσωπεύουν την μικρομεσαία αγροτιά.

Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα αυτά είναι:

1. Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

2. Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.

3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο«κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα»του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
   
5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο

Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας στην Ηρώδου Αττικού  

Τα μέτρα ασφαλείας, όπως και στην προηγούμενη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τους εκπροσώπους των άλλων μπλόκων,  είναι δρακόντεια με την αστυνομία να έχει κλείσει το δρόμο έξω από το Μέγαρο Μαξίμου με κλούβες, ενώ γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος σε όποιον θέλει να περάσει.

 

Πηγή: protothema.gr

 

Best of internet