+slo-gun

Άνοιξαν Τέμπη και Ισθμό οι αγρότες, αλλά προαναγγέλλουν κλιμάκωση

Άνοιξαν Τέμπη και Ισθμό οι αγρότες, αλλά προαναγγέλλουν κλιμάκωση

«Δεν μας τρομάζουν οι εκφοβισμοί και τα αγροτοδικεία που πάει να στήσει η κυβέρνηση» διαμηνύουν - Δηλώνουν έτοιμοι ακόμα και να τα βάλουν με τα ΜΑΤ - Παραμένουν στα μπλόκα και αναμένουν τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων.  

Άνοιξαν Τέμπη και Ισθμό οι αγρότες, αλλά προαναγγέλλουν κλιμάκωση

«Δεν φεύγουμε από τα μπλόκα. Δεν μας τρομάζουν οι εκφοβισμοί και οι αγροτοδικίες που πάει να στήσει η κυβέρνηση».

Οχι μόνο αμετακίνητοι στις θέσεις τους, αλλά και με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους απάντουν οι αγρότες στην παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, με την οποία δίνεται εντολή στους εισαγγελείς της χώρας να παρέμβουν, ακόμα και με τη συμβολή των αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να απομακρυνθούν μπλόκα που έχουν στηθεί στο εθνικό δίκτυο, αλλά και στις πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας. 

Έχοντας διαβάσει την παραγγελία της κυρίας Κουτζαμάνη, οι αγρότες δηλώνουν έτοιμοι ακόμα και να αντιμετωπίσουν τα ΜΑΤ. Οι οριστικές αποφάσεις ανάμενεται να ληφθούν τις επόμενες ώρες στις συνελεύσεις που θα έχουν αρκετά από τα μπλόκα, ωστόσο οι αγρότες προεξοφλούν τη στάση τους από τώρα.

«Η κυβέρνηση κάταφερε πλέον να ένωσει όλους τους αγρότες και να μην υπάρχουν διαφορετικές φωνές» λέει στο protothema.gr, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλοκού Κεφαλοβρύσου Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Πουρνάρας και τονίζει: «Αν η κυβέρνηση θέλει να στήσει αγροτοδικεία, ας το κάνει. Δεν μας φοβίζουν τέτοιου είδους αποφάσεις και δεν πρόκειται να φύγουμε από το μπλόκο μας, ακόμα κι αν φέρουν τα ΜΑΤ. Είμαστε τόσο καιρό στο δρόμο, τώρα θα φύγουμε; Εχουμε μιλήσει κι εμείς με δικηγόρους, γιατί περιμέναμε μια τέτοια εξέλιξη. Η παρακώλυση συγκοινωνιών και οι ποινές που επιβάλλονται σε όσους την προκαλούν καταρρίπτονται, όταν πρόκειται για κοινωνικό συμφέρον».

Ταυτόχρονα, ο Κώστας Πουρνάρας προχώρησε και σε μια αποκάλυψη, που αφορά στην πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσώπους από μπλόκα της χώρας. «Η κυβέρνηση είχε διαρεύσει ότι στη συνάντηση του Μαξίμου συμμέτειχε και το μπλόκο του Μεσολογγίου. Δεν υπάρχει και δεν υπήρχε ποτέ μπλόκο στο Μεσολόγγι» ξεκαθάρισε.                     
Και στο μπλόκο του Κάστρου, που τις τελευταίες ώρες ενισχυέται με όλο και περισσότερα τρακτέρ, οι αγρότες της Βοιωτίας δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι. «Από σήμερα στρέψαμε τις μηχανές των τρακτέρ μας με κατεύθυνση την Αθήνα. Ό,τι κι αν γίνει, το μπλόκο, θα παραμείκει εκεί. Τα τρακτέρ δεν πρόκειται να φύγουν. Οι εκφοβισμοί της κυβέρνησης δεν πρόκειτια να περάσουν» λέει στο protothema.gr το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Κώστας Τζαβάρας. 

Στο ίδιο μήκος κύμματος και οι δηλώσεις του αγρότη Κώστα Χριστοδούλου, που, για περισσότερες από 30 ημέρες μαζί με τους συναδέλφους του έχουν ακινητοποιήσει τα τρακτέρ τους στο μπλοκό της Αμφίλης, στη Φθιώτιδα.

«Όχι μόνο θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, αλλά από σήμερα το πρωί αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση θα στείλει τα ΜΑΤ για να μας διώξουν. Το κάνει για εκφοβισμό, αλλά δεν θα περάσει. Θα παραμείνουμε στους δρόμους μέχρι να βρούμε το δίκιο μας. Στη Φθίωτιδα τα επτά μικρά μπλοκά που υπήρχαν πλέον θα γίνουν ένα» σημείωσε.           

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αποφάσισει το μπλόκο στο Μαρκόπουλο Αττικής για το πώς θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του, μετά την παραγγέλια του Αρείου Πάγου, ωστόσο τα μέλη    της συντονιστικής του επιτροπής προαναγγέλλουν ότι δεν θα αποσύρουν τα τρακτέρ τους από τον κόμβο του Κορωπίου με την Αττική οδό.

«Δεν πρόκειται να φύγουμε. Απόψε έχει συνέλευση η συντονιστική επιτροπή, προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειές μας. Πάντως, δεν μας έχουν τρομάξει οι τελευταίες εξελίξεις» λέει στο protothema.gr ο υπεύθυνος των αγροτών Κορωπίου, Κώστας Κολιαβασίλης.

Άνοιξαν τον Ισθμό και τα Τέμπη οι αγρότες - Παραμένουν τα υπόλοιπα μπλόκα

Εν τω μεταξύ, άνοιξε την Τετάρτη το μπλόκο των αγροτών στον Ισθμό της Κορίνθου και, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Κορίνθου-Αθήνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, σε παλαιά και νέα εθνική οδό.

Οι αγρότες της Κορίνθου απομάκρυναν, όλο το πρωί σήμερα, από την εθνική οδό, τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα που είχαν αναπτύξει εκεί για 33 ημέρες και δήλωσαν ότι εφεξής θα προβούν σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Αντιθέτως, οι αγρότες της Λακωνίας και της Αρκαδίας παραμένουν στα μπλόκα και τα ενισχύουν, μεταφέροντας στη Νεστάνη τα τρακτέρ που βρίσκονταν στον Ισθμό, περιμένοντας διευκρινίσεις σε επιμέρους ζητήματα από τα αρμόδια υπουργεία για θέματα που συζητήθηκαν και ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα.

Μάλιστα, σήμερα, οι αγρότες θα κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης-Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης, από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ, ενώ στη Λακωνία παραμένουν ενεργά τα μπλόκα σε Βλαχιώτη, Λίμνη και γέφυρα Ευρώτα, την οποία θα αποκλείσουν, σήμερα, από τις 7.00 το απόγευμα ως τις 8.00 το βράδυ.

Άνοιξαν και τα Τέμπη

Σε ένδειξη καλής θέλησης, δε, όπως ανακοίνωσαν οι αγρότες, λόγω επιδείνωσης του καιρού άνοιξαν τα Τέμπη και θα παραμείνουν ανοιχτά όλο το βράδυ.

Πηγή: protothema.gr

Best of internet