Πάμφτωχη χώρα έφτιαξε τουαλέτα 40.000 δολαρίων για την επίσκεψη πριγκίπισσας

Gazzetta team
Πάμφτωχη χώρα έφτιαξε τουαλέτα 40.000 δολαρίων για την επίσκεψη πριγκίπισσας
Στα άκρα έφτασε η Καμπότζη για να υποδεχθεί την πριγκίπισσα της Ταϊλάνδης, έστω κι αν η επίσκεψή της επρόκειτο να κρατήσει μόλις δύο ώρες.

Η πάμφτωχη χώρα έφτασε στο σημείο να ετοιμάσει μία τουαλέτα 40.000 δολαρίων για την πριγκίπισσα Μάχα Τσάκρι Σίριντχορν! Και αυτό στην Καμπότζη, όπου η πλειονότητα των κατοίκων της υπαίθρου δεν έχει καν πρόσβαση στην τουαλέτα.

Παρά τις ετοιμασίες όμως, στη δίωρη επίσκεψή της η πριγκίπισσα δεν χρειάστηκε να επισκεφθεί αυτή την πολυτελή τουαλέτα, η οποία αργότερα «αφαιρέθηκε» γιατί είναι μόνο για... γαλαζοαίματους, όπως ανακοινώθηκε. «Η πριγκίπισσα δεν μπήκε μέσα στην τουαλέτα, απλά την είδε από έξω και έβγαλε κάποιες φωτογραφίες», δήλωσε αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι αρχές της χώρας χρειάστηκαν περισσότερες από δύο εβδομάδες για να δημιουργήσουν αυτό το πανάκριβο αποχωρητήριο. «Ποτέ δεν έχω δει τέτοια τουαλέτα», παραδέχθηκε ο αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι έμοιαζε με σπίτι!

Πάντως, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα έξοδα τα κάλυψε η Ταϊλάνδη και συγκεκριμένα ένας κολοσσός που ανήκει στο γραφείο που διαχειρίζεται τις επενδύσεις και την περιουσία της βασιλικής οικογένειας της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία της UNICEF, το 61,5% των κατοίκων των αγροτικών περιοχών της Καμπότζης δεν έχουν πρόσβαση σε τουαλέτα, ποσοστό που είναι το υψηλότερο στη νοτιοανατολική Ασία. Από την άλλη, η μοναρχία της Ταϊλάνδης είναι από τις πλουσιότερες στον κόσμο, με το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της να προέρχεται από επενδύσεις σε τοπικές επιχειρήσεις.

Πηγή: iefimerida.gr