+slo-gun

Όλη η δικογραφία εις βάρος των τριών δημοσιογράφων που κατηγορούνται για εκβίαση (pics)

Όλη η δικογραφία εις βάρος των τριών δημοσιογράφων που κατηγορούνται για εκβίαση (pics)

Όλη η δικογραφία εις βάρος των τριών δημοσιογράφων που κατηγορούνται για εκβίαση (pics)

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση του εκδότη και των δύο δημοσιογράφων που κατηγορούνται ότι απειλούσαν με σκοπό να εξασφαλίζουν διαφημιστικά κονδύλια από οργανισμούς του Δημοσίου και τράπεζες.  

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση των τριών δημοσιογράφων που συνελήφθησαν για εκβίαση, υπάρχουν στο διαβιβαστικό έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν την Τρίτη στις εισαγγελικές αρχές οι οποίες τους άσκησαν ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον ανακριτή από όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.  

Ρόλο «κλειδί» στην αποκάλυψη της όλης υπόθεσης είχε η Α.Κ υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, η οποία με την κατάθεσή της άρχισε να ξετυλίγει το «κουβάρι» της ζοφερής αυτής ιστορίας. 

Μετά από αυτήν την κατάθεση της Α.Κ.,  όλο το υλικό που είχε συγκεντρωθεί διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αποφασίστηκε η άρση απορρήτου και η καταγραφή της δραστηριότητας των τριών εμπλεκόμενων.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό έγγραφο στις 11 Φλεβάρη η Α.Κ. (υπεύθυνη Γραφείου Τύπου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ) κατήγγειλε ότι στις 4 Φλεβάρη συναντήθηκε σε καφετέρια με τον κατηγορούμενο Παν. Μουσσά.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο κ. Μουσάς «απαίτησε από εκείνη να δώσει χρήματα στον εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας "Ακρόπολη" Παν. Μαυρίκο, για να μην γράφει αρνητικά σχόλια για την ΕΥΔΑΠ». Μάλιστα, την απείλησε, λέγοντας τα εξής: «Πρόσεχε. Ξέρουν στη ΝΔ ότι πας σε ακριβά κομμωτήρια και ότι ντύνεσαι ακριβά. Θα γίνεις θυμα bullying».

Σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό, λίγο αργότερα στη παρέα προστέθηκε και ο δημοσιογράφος Χρ. Φράγκου, διευθυντής της ιστοσελίδας sofokleousin.gr. Μαζί της πρότειναν να συνεργαστούν στον τομέα της διαφήμισης για την Attica Bank και την ΕΥΔΑΠ.

Ακολούθησε και δεύτερη συνάντηση λίγες ημέρες αργότερα και ο Π. Μουσσάς φέρεται να προειδοποίησε την Α.Κ. ότι πρέπει να είναι προσεκτική γιατί την έχουν στοχοποιήσει από τηΝΔ σε διάφορους μιντιακούς κύκλους, διαδίδοντας ότι χρηματίζεται από διαφημίσεις εξαιτίας της θέσης της στην ΕΥΔΑΠ.

 

Απειλές για το παιδί της 

Ακόμη, της είπε ότι παρακολουθούν την προσωπική της ζωή και τα τηλέφωνά της και απείλησε το παιδί της, λέγοντας «έχεις ένα παιδί. Να προσέχεις και να σκεφτείς και το παιδί σου», δημιουργώντας της φόβο και ανησυχία, όπως κατέθεσε η ίδια.

Στην ίδια συνάντηση απαίτησε ξανά να δώσει χρήματα στο Μαυρίκο για να μην γράφει αρνητικά σχόλια στην εφημερίδα «Ακρόπολη».

Στις 9 Φλεβάρη με αφορμή κάποιο αρνητικό δημοσίευμα για ΕΥΔΑΠ και την Άττικα Bank, ο Μουσσάς απαίτησε εκβιαστικά 10.000 ευρώ για την προβολή του Οργανισμού για λογαριασμό του Χρ. Φράγκου και άλλες 10.000 ευρώ για τον Παν. Μαυρίκο.

Στις 12 Φλεβάρη η Α.Κ. συναντήθηκε με το Μουσσά στο Φλοίσβο και η συνάντησή του ηχογραφήθηκε. Σε αυτή τη συνάντηση ο Μουσσάς ανέφερε και οι φίλοι του έχουν φτιάξει μία ομάδα, η οποία μπορεί να ελέγξει τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, αφενός υπέρ της κυβέρνησης και αφετέρου εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντάς της χαρακτηριστικά: «όταν θέλουμε να γ@...σουμε, θα λες: Αυτόν θέλει να τον γ@...σουμε μέσα από την κυβέρνηση».
 

Τα δημοσιεύματα για Μεϊμαράκη

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, από τη συνομιλία φάνηκε ότι ρόλο «κλειδί» στην ομάδα φέρεται να είχε ο Μαυρίκος, ο οποίος μέσω της εφημερίδας του και των δύο ιστοσελίδων του, θα δημοσίευε θετικά ή αρνητικά άρθρα, τόσο για την ΕΥΔΑΠ όσο και για τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ως προς την επικείμενη νομοθεσία για τις άδειες των καναλιών. 

Ο Μουσσάς ανέφερε ότι ο Μαυρίκος είχε αναρτήσει αρνητικά δημοσιεύματα σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον οποίο -όπως είπε -υπήρχε συμφωνία μεταξύ του τέως Πρωθυπουργού Κων. Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα να μην αναλάβει ποτέ την πρωθυπουργία της χώρας.

Τα site

Από τη δικογραφία προκύπτει ο Π. Μουσσάς έλεγε στην Α.Κ. ότι χειρίζεται κάποια sites όπως θέλει αυτός ανεβοκατεβάζοντας άρθρα και της ανέφερε ότι θα της τηλεφωνούσαν για προσφορές οι Γ. Τσιρογιάννης (lykabitos.gr), Β. Μπόνιος (kourdistoportokali), Νικ. Καραμπάσης (ι-reporter.gr και press.com.gr), Γέρου (εφημερίδα Αρθρο, 4-5 sites και περιοδικά με θέματα life style) και Γ. Φωτόπουλος (sofokleous10.gr και moneytimes.gr).

Η Α.Κ., σύμφωνα με τη δικογραφία, εμφανίζεται να εργαζόταν στο παρελθόν για το Φωτόπουλο από τον οποίο παραιτήθηκε γιατί της οφείλει χρήματα. 

Παράλληλα, της ζήτησε να μεταφέρει στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά να μεσολαβήσει στην Attica Bank για υπάλληλο ο οποίος προοριζόταν να αντικαταστήσει ενδεχομένως τον Μουσσά στη θέση που αυτός κατείχε στην τράπεζα, λέγοντάς της χαρακτηριστικά: «Με τον άλλο το μαλάκα τι έγινε που ήταν να έρθει στην τράπεζα; Μίλησες; Να έρθει να παίρνει τα λεφτά του και δεν θέλω... να μην μας απασχολεί. Να μην μας χαλάσει το σύστημα». 

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Μουσσάς επικοινώνησε με το Γ. Τσιρογιάννη, τον ενημέρωσε ότι θα έπαιρνε κάποια χρήματα από την ΕΥΔΑΠ και του είπε να γράφει θετικά άρθρα για την κυβέρνηση, τον υπουργό Επικρατείας και υπέρ της νομοθεσίας για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και σε βάρος των ιδιοκτητών τους. Αργότερα ο Τσιρογιάννης τον ενημέρωσε ότι έγραψε δύο σελίδες στις εφημερίδες Μπουρλότο, Αξία και Καρφί υπέρ του Ν. Παππά.

 

«Ο αρχιμανδρίτης»

Αργότερα, ο Μουσσάς επικοινώνησε με το Μαυρίκο και τον ενημέρωσε ότι σε συνάντηση με την ΑΚ όλα πήγαν «εντάξει και καλύτερα». Ο Μαυρίκος ενημέρωσε τον Μουσσά ότι στις 13 Φεβρουαρίου στα «Παραπολιτικά» θα είχε ένα μεγάλο κομμάτι για τον «αρχιμανδρίτη», εννοώντας τον υπουργό Νίκο Παππά.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Μουσσάς με τον Β. Μπόνιο, του ανέφερε ότι εξασφάλισε ακόμη 1.000 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ. Ο δεύτερος δήλωσε παραξενεμένος καθώς είχε γράψει, όπως είπε, πολλά αρνητικά σχόλια για τον διευθύνοντα της ΕΥΔΑΠ, εξαιτίας της συντρόφου του Ρένας Δούρου. Ο Μουσσάς φέρεται να του είπε να κατεβάσει ότι αρνητικό έχει για την κυβέρνηση και να αρχίζει να γράφει θετικά. 

Ανάλογη επικοινωνία είχε με τον Νικ. Καραμπάση, λέγοντάς του ότι θα εισπράξει 12.000 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ, αλλά να αρχίσει να γράφει θετικά για την κυβέρνηση. 

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ηχογραφήσουν μία ακόμη συνάντηση ανάμεσα στην Α.Κ. στον Μουσσά και το Μαυρίκο. 

Ο τελευταίος της ανέφερε ότι έχει παράπονα από την ΕΥΔΑΠ αλλά δεν έχει γράψει κάτι αρνητικό όπως με άλλες ΔΕΚΟ, που δεν του δίνουν χρήματα. Ως δείγμα καλής θέλησης δε, είπε πως δημοσίευσε θετικό άρθρο υπέρ του υπουργείου Επικρατείας. 

Της ανέφερε ότι η Ρένα Δούρου διαχειρίζεται μεγάλα ποσά και η ομάδα θα μπορούσε να εισπράξει και από εκεί χρήματα. Όταν έφυγε ο Μαυρίκος, ο Μουσσάς ανέφερε στην Α.Κ. ότι αυτός είναι τρελός και μπορεί να γράψει αρνητικά άρθρα για όποιον θέλουν να χτυπήσουν, αλλά επειδή του κάνουν αγωγές θα πρέπει να κερδίζει χρήματα.

«Να επιτεθούμε στη ΔΕΗ»

Σε άλλη συνάντηση μεταξύ των Α.Κ., Μουσσά και Φράγκου, ο τελευταίος φέρεται να λέει ότι μέσω του Μαυρίκου έπρεπε να επιτεθούν στη ΔΕΗ, με σκοπό να την εκβιάσουν και να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη από διαφημίσεις

Οι κατηγορούμενοι Φράγκος και Μουσσάς φέρονται να ανέφεραν ότι θα έκαναν το ίδιο με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου: «Η Δούρου μαλάκα, για να σου δώσει λεφτά, δεν φτάνει να είσαι... και με την κομματική ταυτότητα δαγκωμένη όπως στο στρατό εκεί να πας δεν θα πάρεις».

Παράλληλα, σχολίασαν ότι για να εισπράξει κανείς χρήματα από την Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να έχει πρόσβαση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Π. Μουσσάς ενημέρωσε την Α.Κ. ότι ο βουλευτής Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα θα κατέθετε επερώτηση στη Βουλή γα την Attica Bank και την ΕΥΔΑΠ, αλλά και ότι ο Π. Μαυρίκος ανέμενε χρήματα και εντολή για το ποιόν να χτυπήσει. 

Ο Π. Μουσσάς φέρεται να είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με την ενημέρωση, με σκοπό την επίθεση σε άτομα που είτε ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους, είτε επιχειρούν να ελέγξουν τη νομιμότητα των ενεργειών του. 

Σε επικοινωνία του με τον Αθ. Τσεκούρα, διευθυντή της ιστοσελίδας thetoc.gr φέρονται να αναφέρθηκαν στις Λούκα Κατσέλη και Μιράντα Ξαφά και στις φήμες που τις ήθελαν υποψήφιες για τη θέση προέδρου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Τότε φέρονται να ανέφεραν ότι έπρεπε να συναντηθούν από κοντά, προκειμένου να αρχίσουν να τις «καίνε» με δημοσιεύματα με σκοπό να αναλάβει πρόεδρος δικός τους άνθρωπος. Μάλιστα, ο Μουσσάς είπε χαρακτηριστικά: «Έχω δύναμη να τους γαμ... και να τις κάψουμε τελείως». 

Δείτε παρακάτω τη δικογραφία, όπως αναρτήθηκε στο site sofokleousin.gr, διευθυντής του οποίου είναι ο ένας εκ των τριών κατηγορουμένων, Χρήστος Φράγκος.

Πηγή: protothema.gr

Best of internet