Πάρτυ στο Twitter με την Google που «θέλει να ρίξει τον Τσίπρα» (pics)

Gazzetta team
Πάρτυ στο Twitter με την Google που «θέλει να ρίξει τον Τσίπρα» (pics)
Σύμφωνα με το left.gr, την ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πολυεθνικός κολοσσός της Google δημιούργησε έναν... σατανικό αλγόριθμο, ο οποίος επιλέγει τις ειδήσεις που προβάλλει με βάση ποια πλήττει περισσότερο την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα - Νο 1 εχθρός, φυσικά, το protothema.gr.

H Google, το protothema.gr και άλλα μέσα ενημέρωσης είναι ο νέος μεγάλος εχθρός των «οραματιστών» του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, σε μια θεωρία συνωμοσίας που από χθες το πρωί «αποκαλύφθηκε» σε όλο της το μεγαλείο, προκαλώντας γέλια μέχρι δακρύων.


Οι επικοινωνιακοί εγκέφαλοι που κατοικοεδρεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου έκαναν πάλι το θαύμα τους και το left.gr ανέλαβε το θεάρεστο έργο να δημοσιεύσει τους νέους εχθρούς και μια θεωρία συνωμοσίας... που έγινε viral στο Twitter και το Facebook, με χιλιάδες ξεκαρδιστικά σχόλια. Οι χρήστες στόλισαν με απολαυστικά πονήματα το νέο εύρημα της ομάδας των «κομισαρίων» που είναι ο... συνασπισμός δυνάμεων της Google με εκείνα τα μέσα ενημέρωσης που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξοβελίσει στο πυρ το εξώτερο, συμπεριλαμβανομένου του Πρώτου Θέματος και του protothema.gr.

Έτσι μετά τους ψεκασμούς, ο νέος μεγάλος εχθρός που λάτρεψε η ομάδα ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και οποίος υιοθετήθηκε άμεσα από τα κυβερνητικά στελέχη είναι ότι η Google έχει εξυφάνει ένα διαβολικό σενάριο συνωμοσίας για να «πουσάρει» όσες ειδήσεις δεν εξυπηρετούν την λαοπρόβλητη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με κύριο στόχο να ρίξει τον Αλέξη Τσίπρα από την πρωθυπουργία!

Σύμφωνα λοιπόν με το left.gr -την φίλα προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ ιστοσελίδα που λειτουργεί σαν μεγάφωνο του Μεγάρου Μαξίμου και των απόψεων που έχουν οι υπουργοί, οι βουλευτές και κυρίως οι ΣΥΡΙΖΑίοι καθοδηγητές- ο πολυεθνικός κολοσσός της Google δημιούργησε έναν... σατανικό αλγόριθμο, ο οποίος επιλέγει τις ειδήσεις που προβάλλει με βάση ποια πλήττει περισσότερο την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα για τα «λαμπρά» μυαλά που εμπνεύστηκαν αυτή την απίθανη συνωμοσία του... σύμπαντος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν δεδομένο ότι το Πρώτο Θέμα και το protothema.gr δεν θα μπορούσαν παρά να φιγουράρουν σε περίοπτη θέση στη λίστα των... κακών!

Μόλις δημοσιοποιήθηκε η νέα συνωμοσία, δεν χρειάστηκαν παρά λίγες ώρες για να αρχίσει το πάρτι στο διαδίκτυο και στα social media, όπως το Twitter και το Facebook, όπου χιλιάδες χρήστες έστησαν ένα ξεκαρδιστικό πάρτι αναρτήσεων. Το tweet «Όταν είπα στην γιαγιά μου ότι η Google θέλει να ρίξει τον Τσίπρα μου είπε να προσέχει η κοπέλα και να μην μπλέκει με παντρεμένους» είναι ένα μόνο από τα χιλιάδες που κατακλύζουν τις τελευταίες ώρες το διαδίκτυο με αφορμή την περίφημη όσο και γραφική συνωμοσία της Google και του «Πρώτου Θέματος» για να πέσει ο Τσίπρας!

Τα «σαΐνια» που κατοικοεδρεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου και οι φωστήρες της επικοινωνιακής πολιτικής στην κυβέρνηση πληρώνουν τις τελευταίες ώρες την περίφημη πλέον νέα συνωμοσία που «αποκάλυψε» το left.gr. Ξεκαρδιστικά tweets, τα οποία εμπλουτίστηκαν και με φωτογραφίες όπως αυτή με τον Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται έχοντας το μουστάκι του Ιωσήφ Στάλιν προσέφεραν άφθονο γέλιο! Το ίδιο έγινε και στο Facebook με αναρτήσεις όπως αυτή που κάτω από το λογότυπο της Google εμφανίζεται το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ στα αγγλικά και η ερώτηση «Τι μου επιτρέπεται να ψάξω;».

«Εκτός από άχρηστοι είναι και άσχετοι! Κάνουν και τεχνολογική ανάλυση...Ας τους μαζέψει κάποιος!!Γελοιοποιούνται κι άλλο!» γράφει χαρακτηριστικά ένας χρήστης. «Το κόμμα προτείνει "Goulag" μία μηχανή αναζήτησης» γράφει άλλος, έτερος προσθέτει ότι «μετά την Google έρχονται τα Νεφελίμ» και ο κατάλογος των απολαυστικών σχολίων δεν έχει τέλος.



















Το γεγονός ότι οι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύπτουν σχεδόν καθημερινά σκευωρίες και παγκόσμιες «συνωμοσίες» σε μια περίοδο όπου η χώρα και ο απλός κόσμος βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις ίσως σε άλλη περίπτωση να προκαλούσε απλώς το γέλιο. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που με ένα παραλήρημα ανοησίας, γελοιότητες και άθλια κατασκευασμένες ιστορίες προσπαθούν να «ερεθίσουν» τα πιο χαμηλά ένστικτα των πολιτών και με την επίκληση σκευωρών να αποδώσουν όλα τα στραβά που γίνονται στους «πολέμιους» της κυβέρνησης που κάποτε ήθελαν να την αποκαλούν «πρώτη φορά αριστερά». Τώρα που τα πράγματα δυσκολεύουν κι επειδή το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά... παραφροσύνη, ανακάλυψαν την Google που παρουσιάζει και προβάλλει τις ειδήσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύσει τις «δυνάμεις» εκείνες του... σύμπαντος κόσμου που θέλουν την πτώση της κυβέρνησης.

Η γελοιότητα αυτή όμως εμφανίζεται σε μια χρονική συγκυρία που προβεβλημένα κυβερνητικά στελέχη κοντά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όπως η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης προαναγγέλλουν πρωτοβουλίες για τον έλεγχο του διαδικτύου και της ενημέρωσης μέσω του Internet... Ουδείς μπορεί να αποκλείσει κάποιοι στο περιβάλλον του πρωθυπουργού να οραματίζονται καταστάσεις που παραπέμπουν στη Βόρεια Κορέα, το Ιράν ή τις άλλες χώρες που απέχουν έτη φωτός από τον δυτικό πολιτισμό και συνδέουν την διατήρησή τους στην εξουσία με τον περιορισμό της ελευθερίας των πολιτών. Κι αυτό είναι το επικίνδυνο.

Όσοι νόμιζαν ότι τα έχουμε δει όλα τα χρόνια αυτά της εποχής των μνημονίων μάλλον έπεσαν έξω. Διότι όταν η αθλιότητα συναντά τη γελοιότητα και στο μείγμα μπαίνει και μια δόση συνωμοσίας από ανθρώπους που θέλουν να βάλουν τάξη προκειμένου να υπερασπίζονται τα στενά κομματικά συμφέροντά τους, ποιος ξέρει τι άλλο μπορεί να επινοήσουν.

Πώς λειτουργεί η Google; Τα θέματα που προβάλλονται από τις μηχανές αναζήτησης επιλέγονται με ένα τρόπο αυτοματοποιημένο με συγκεκριμένα κριτήρια: Ποιες ιστοσελίδες είναι αξιόπιστες, ποια δημοσιεύματα θεωρούνται έγκυρα, ποια είναι η έκταση και το βάθος των κειμένων, πόσες είναι οι παραπομπές προς τα άρθρα που επιλέγονται και οι αναφορές στα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύονται από άλλα site. Χωρίς καμία διάθεση υπεράσπισης της Google, η διαδικασία δεν γίνεται... χειροκίνητα αλλά αυτοματοποιημένα από αλγόριθμο που επιλέγει τα θεωρούμενα ως πιο έγκυρα κείμενα.

Δυστυχώς όμως, οι θεωρίες συνωμοσίας-όσο γελοίες και αν φαντάζουν κάποιες όπως η συγκεκριμένη-υιοθετούνται από κάποιους «εγκεφάλους» της κυβέρνησης, από τους οποίους σίγουρα λείπει αρκετή φαιά ουσία. Κι όσο κι αν στους πολλούς μπορεί να φαίνεται αστείο ή ανεδαφικό, κάποιοι στο τρίγωνο πλατείας Κουμουνδούρου- Αλέξανδρου Πάντου-Ηρώδου Αττικού σχεδιάζουν να καταργήσουν την Google όπως στη Βόρεια Κορέα. Για τους «εγκέφαλους» αυτούς που κατοικοεδρεύουν εντός και εκτός από το Μέγαρο Μαξίμου μπορεί και να θεωρείται βεβαιότητα ότι το διαδίκτυο επινοήθηκε με απώτερο σκοπό να ρίξει τον Αλέξη Τσίπρα από την εξουσία...