Μαζική απόδραση ήθελε η Πώλα Ρούπα από τον Κορυδαλλό

Gazzetta team
Μαζική απόδραση ήθελε η Πώλα Ρούπα από τον Κορυδαλλό
Μέχρι έξι άτομα μπορούσαν να επιβιβαστούν στο ελικόπτερο -Τις τηλεφωνικές κλήσεις προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει η αστυνομία - Προβληματισμός από το νέο πρόσωπο της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη.

Τις τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν μέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο τετράγωνο Πλαταιές, Ερυθρές, Οινόη, Βίλλια από τις 14:15 το μεσημέρι της Κυριακής μέχρι τις 15:00 προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν οι αναλυτές της Αστυνομίας προκειμένου να εντοπίσουν τους αριθμούς τηλεφώνων που κάλεσε η Ρούπα προκειμένου να εξαφανιστεί από την περιοχή.


Οι πληροφορίες λένε ότι η Αστυνομία διαθέτει προγράμματα και εκπαιδευμένο προσωπικό και μπορεί να σαρώσει και να αποκωδικοποιήσει τέτοιου είδους τηλεφωνικές επικοινωνίας ακόμη και αν δεν γνωρίζει συγκεκριμένους αριθμούς. Μάλιστα, το γεγονός ότι στο “τετράγωνο” που ερευνά η Αστυνομία είναι αραιοκατοικημένο κάνει πολύ πιο εύκολο το έργο τους. Όλα δείχνουν ότι η μυστηριώδης γυναίκα με τα καστανά μαλλιά είναι η Πώλα Ρούπα και κατάφερε να φύγει από την περιοχή που έπεσε το ελικόπτερο καλώντας σε βοήθεια άτομα από την ομάδα υποστήριξης. “Είναι πολύ πιθανό, όταν μιλάμε για Μαζιώτη, απόδραση με ελικόπτερο, κεντρική Στερεά Ελλάδα τότε το μυαλό πηγαίνει στο Βασίλη Παλαιοκώστα” λέει αξιωματικός της Αστυνομίας και προσθέτει “Ένα τέτοιο ενδεχόμενο κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας καθώς έχουμε να κάνουμε με τον φαντομά του Θεσσαλικού κάμπου”.

Ομαδική απόδραση


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τρία είναι τα σημεία που επικεντρώνονται οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής για να λύσουν το μυστήριο με την απόπειρα απόδρασης. Το πρώτο έχει να κάνει με τις δυνατότητες του συγκεκριμένου ελικοπτέρου. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοινώση της Αστυνομίας: “Στις 13:45 απογειώθηκε από την περιοχή Θερμησία Πόρτο Χελίου Αργολίδας ελικόπτερο με δυνατότητα μεταφοράς έξι ατόμων, στο πλαίσιο προγραμματισμένης πτήσης με δρομολόγιο από το χωριό Θερμησία Αργολίδας, ενδιάμεσο σταθμό το χωριό Θεολόγο Φθιώτιδας και τελικό προορισμό την νήσο Κύθνο Κυκλάδων. Στο ελικόπτερο επιβιβάστηκε γυναίκα και βάσει της σχετικής συμφωνίας στον ενδιάμεσο σταθμό (Θεολόγο) θα πραγματοποιούνταν παραλαβή πέντε επιπλέον ατόμων”. Με απλά λόγια, αν ήθελε η Πώλα Ρούπα να βγάλει μόνο το σύντροφο της Νίκο Μαζιώτη, δεν θα ναύλωνε ένα εξαθέσιο ελικόπτερο. Οι αστυνομικοί λένε πως έχουν να κάνουν με την εναέρια εκδοχή της επιχείρησης Γοργοπόταμος και από τον Κορυδαλλό μαζί με τον Μαζιώτη θα έφευγαν και πρωτοκλασάτα στελέχη του εγχώριου αντάρτικού πόλης. Άλλωστε μαζί με το Μαζιώτη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού βρίσκονται άτομα από τους λεγόμενους “ληστές του Διστόμου”, τους “Πυρήνες της Φωτιάς” και τον “Επαναστατικό Αγώνα”.

Δεύτερον, η διαφαινόμενη εμπλοκή του Βασίλη Παλαιοκώστα, τόσο στο σχεδιασμό της απόδρασης όσο και στην ενδεχόμενη εξαφάνιση της Πώλας Ρούπα από την περιοχή των Θηβών. Πλέον η ενεργή συμμετοχή του νούμερο ένα καταζητούμενου των διωκτικών αρχών εξασφαλίζει στην Πώλα Ρούπα επιχειρησιακή ικανότητα αλλά και επαφές προκειμένου να στήσει εκ νέου τον Επαναστατικό Αγώνα.

Τρίτον, οι επικοινωνίες και η συνεννόηση του Μαζιώτη και των άλλων με την Πώλα Ρούπα χωρίς κανένας να αντιληφθεί το παραμικρό. Μιλάνε για ένα νέο κώδικα επικοινωνίας, άγνωστο στις διωκτικές αρχές που επιτρέπει στους μέσα να επικοινωνούν με τους έξω συνωμοτικά και να οργανώνουν επιχειρήσεις και περίεργα σχέδια.

Στο προαύλιο του Κορυδαλλού


Ερωτηματικό αποτελεί και το πως θα έφευγαν από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Μαζιώτης και οι υπόλοιποι. Το γεγονός ότι βρίσκονται στη γυναικεία πτέρυγα εκεί όπου κρατούνται οι καταδικασμένοι για τη συμμετοχή στη 17Ν, σημαίνει ότι οι χώροι προαυλισμού είναι μικροί, απαγορεύεται η χρήση διχτυού προστασίας και το μόνο που θα μπορούσαν να τοποθετήσουν είναι συρματοπλέγματα σε χιαστί. Ο χώρος, είναι ήδη πολύ μικρός κάτι που καθιστά αδύνατη την προσγείωση του ελικοπτέρου. Συνεπώς μοναδική λύση, θα ήταν η χρήση ανεμόσκαλας όπως έγινε και στην περίπτωση της απόπειρας απόδρασης Βλαστού στα Τρίκαλα. Όμως ανεμόσκαλα δεν βρέθηκε στο ελικόπτερο και πιθανότατα να ήταν κρυμμένη μέσα στη χειραποσκευή που κουβαλούσε η Ρούπα.

Το νέο πρόσωπο της Ρούπα


Αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες της Αστυνομίας ότι η μυστηριώδης γυναίκα που ναύλωσε το ελικόπτερο ήταν η Πώλα Ρούπα, τότε μιλάμε για ένα εντελώς νέο λουκ. “Η άγνωστη γυναίκα – επιβάτιδα του ελικοπτέρου περιγράφεται ως ηλικίας σαράντα (40) έως πενήντα (50) ετών, αδύνατη, ύψους 1,60 με 1,65 μ., με κοντά ξανθά μαλλιά, φορούσε περούκα με μακριά καστανά μαλλιά μέχρι το ύψος των ώμων, ενώ φορούσε μαύρο κολάν, λευκό παλτό με λευκή ζώνη και μαύρα παπούτσια, έφερε μαύρη γυναικεία γυαλιστερή τσάντα και μια τροχήλατη βαλίτσα μικρού μεγέθους” αναφέρει στην ανακοίνωση της η Αστυνομία και συμπληρώνει “Για τη ναύλωση του ελικοπτέρου χρησιμοποιήθηκε από τη γυναίκα καταφανώς πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, υπό στοιχεία ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΧΡΗΣΤΙΝΑ του ΦΩΤΙΟΥ και της ΓΕΩΡΓΙΑΣ, με ημερομηνία γέννησης 20-04-1971 στην ΑΘΗΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και αριθμό ΑΒ288196, εκδοθέν από το Τμήμα Ασφαλείας Χολαργού”.

Όσο για το όπλο με το οποίο πυροβόλησε, δεν είναι “καθαρό” αλλά έχει χρησιμοποιηθεί από το Νίκο Μαζιώτη. Συγκεκριμένα “Από τις μέχρι τώρα εργαστηριακές εξετάσεις προέκυψε ότι ο κάλυκας πυροβόλου όπλου, ο οποίος ανευρέθη εντός του ελικοπτέρου, βλήθηκε από το ίδιο όπλο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον τότε καταζητούμενο, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, Νίκο Μαζιώτη, στη ληστεία της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας την 10-03-2014, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε τραυματιστεί σοβαρά ένας αστυνομικός”.


Πηγή: protothema.gr