Η Κούβα ενεργοποίησε 9.000 στρατιώτες στη μάχη κατά του ιού Ζίκα

Gazzetta team
Η Κούβα ενεργοποίησε 9.000 στρατιώτες στη μάχη κατά του ιού Ζίκα
Την απόφασή της να ενεργοποιήσει 9.000 στρατιώτες στη μάχη για την αντιμετώπιση του ιού Ζίκα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Κούβας.

Σε διάγγελμά του, ο πρόεδρος, Ραούλ Κάστρο, ζήτησε από τους πολίτες να συνεργαστούν και να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των κουνουπιών που μεταφέρουν μέσω του τσιμπήματός τους τον ιό, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που θα τους υποδείξουν οι αρχές.

Η Κούβα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα, ωστόσο η κυβέρνηση επιθυμεί να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να προλάβει την εξάπλωση του Ζίκα, ο οποίος έχει προσβάλει ήδη μεγάλο μέρος της αμερικανικής ηπείρου και της Καραϊβικής.

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει την αντιμετώπιση του προβλήματος στην πηγή του, δηλαδή εκεί που αναπαράγονται τα κουνούπια. Εκτός των 9.000 στρατιωτών, στο σχέδιο εντάχθηκαν και 200 αστυνομικοί. Η εφαρμογή του σχεδίου ξεκίνησε ήδη, καθώς από το πρωί της Δευτέρας (22/2), στρατιώτες χτυπούσαν τις πόρτες των σπιτιών στην Αβάνα και ψέκαζαν.

«Δεν υπάρχουν ακόμα επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του ιού Ζίκα, όμως πιστεύουμε ότι θα έχουμε, καθώς υπάρχουν ορισμένες υποθέσεις που είναι ύποπτες», τόνισε ο υπουργός Υγείας της Κούβας.

Πηγή: protothema.gr