Στον Πειραιά το απόγευμα άλλο ένα πλοίο με μετανάστες

Gazzetta team
Στον Πειραιά το απόγευμα άλλο ένα πλοίο με μετανάστες
Πρόκειται για το «Πάτμος», το οποίο θα φτάσει στο λιμάνι, μεταφέροντας μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη

Μετά την αναστάτωση που επικράτησε το πρωί της Δευτέρας στον Πειραιά, όπου συνολικά 5.707 μετανάστες εγκλωβίστηκαν επειδή η Τροχαία δεν τους άφηνε να επιβιβαστούν στα λεωφορεία προς Ειδομένη, έγινε γνωστό ότι άλλο ένα πλοίο με μετανάστες καιπρόσφυγες θα καταπλεύσει το απόγευμα στο λιμάνι.

Πρόκειται για το «Πάτμος», το οποίο θα φτάσει στον Πειραιά στις 7 το απόγευμα, μεταφέροντας 1.280 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι από τους μετανάστες το επιθυμούν θα μεταφερθούν με λεωφορεία στο Σχιστό.

Συνολικά, από τα ξημερώματα κατέπλευσαν στον Πειραιά τα πλοία «Ελευθέριος Βενιζέλος», «Αριάδνη» και «Blue Star ΙΙ», από Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο, μεταφέροντας πάνω από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων είχε ήδη προμηθευτεί εισιτήρια ώστε να επιβιβαστεί από το λιμάνι στα λεωφορεία και να οδηγηθεί στα σύνορα. Πιο αναλυτικά, στον Πειραιά κατέπλευσαν το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 1.771 άτομα από τη Μυτιλήνη και 729 από τη Χίο, το «Αριάνδη» με 968 από τη Μυτιλήνη και 590 από τη Χίο, ενώ το «Νήσος Μύκονος» με 209 άτομα από τη Μυτιλήνη και 74 από τη Χίο. Επίσης το «blue star 2» μετέφερε εννέα μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω, 282 από τη Ρόδο και 78 από τη Λέρο. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το εισιτήριο κοστίζει 50 ευρώ για τους ενήλικες και 25 ευρώ για τα παιδιά.

Σύμφωνα με το λιμενικό, η αύξηση του αριθμού των μεταναστών οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί απ αυτούς είχαν εγκλωβιστεί στα νησιά στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν αλλά και του απαγορευτικού τού απόπλου.

Πηγή: protothema.gr