Ρέντσι: Πρέπει να γίνει το παν για να εγκριθεί το σύμφωνο συμβίωσης

Gazzetta team
Ρέντσι: Πρέπει να γίνει το παν για να εγκριθεί το σύμφωνο συμβίωσης
Το μήνυμα ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να εγκριθούν τα σύμφωνα συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους, έστειλε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, μιλώντας στα μέλη της διεύθυνσης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD).

Ο Ιταλός πρωθυπουργός και γραμματέας του PD από την μία πλευρά δεν απέκλεισε την προσφυγή σε ψήφο εμπιστοσύνης, από την άλλη κάλεσε το κεντροδεξιό κόμμα του Αντζελίνο Αλφάνο που μετέχει στην κυβέρνηση, Νέα Κεντροδεξιά, να συνεργασθεί με τους Δημοκρατικούς, ώστε να λάβει το όλο μέτρο το αναγκαίο πράσινο φως.

Το κύριο πολιτικό πρόβλημα, όμως, είναι ότι το κόμμα του κ. Αλφάνο αντιτίθεται στην λεγόμενη Stepchild adoption, στην δυνατότητα δηλαδή να μπορεί το ένα μέλος του ζευγαριού να υιοθετεί το παιδί του συντρόφου του.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης πρόσθεσε ότι η εναλλακτική είναι να αποφασιστεί από το αντιπολιτευόμενο Κίνημα Πέντε Αστέρια του Μπέπε Γκρίλο να ψηφίστεί ο σχετικός νόμος, χωρίς ενδοιασμούς.

Οι Ιταλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι υπό το φως των τελευταίων αυτών εξελίξεων αυξάνονται οι πιθανότητες να «θυσιαστεί» τελικά η δυνατότητα της Stepchild adoption, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία εντός του κυβερνητικού συνασπισμού.

Πηγή: naftemporiki.gr