Μεγάλη διαδήλωση στη Σλοβενία κατά της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων

Gazzetta team
Μεγάλη διαδήλωση στη Σλοβενία κατά της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων
Χιλιάδες Σλοβένοι διαδήλωσαν το Σάββατο κατά της έναρξης λειτουργίας ενός κέντρου υποδοχής προσφύγων κοντά στη Λιουμπλιάνα, στη μαζικότερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της δημιουργίας ενός χώρου φιλοξενίας προσφύγων από τον Οκτώβριο.

Η διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μετά το κάλεσμα μίας οργάνωσης και με την υποστήριξη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης του κεντροδεξιού Σλοβενικού Δημοκρατικού Κόμματος (SDS) έλαβε χώρα ενώ η κυβέρνηση ενισχύει τα μέτρα με στόχο τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.

Την κινητοποίηση προκάλεσε η ανακοίνωση των αρχών σχετικά με τη δημιουργία ενός κέντρου φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες σε ένα παλιό κατάστημα κοντά στο Κρανζ, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τη Λιουμπλιάνα.

Τουλάχιστον 3.000 διαδηλωτές, όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο Slovenija, συγκεντρώθηκαν στον χώρο στάθμευσης του καταστήματος κρατώντας σημαίες της Σλοβενίας και πανό όπου αναγράφονταν τα συνθήματα «κέντρο για τους πρόσφυγες, όχι ευχαριστώ» ή «το καθήκον όλων των πατριωτών είναι να υπερασπίζονται την χώρα ενάντια σε αυτήν την κυβέρνηση».

Οι διαδηλωτές σχημάτισαν έναν μεγάλο κύκλο μπροστά από το κτίριο όπου θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ωστόσο, δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Πηγή: protothema.gr