Ρωσία: Συζητήθηκε νομοσχέδιο για φυλάκιση των γκέι

Gazzetta team
Ρωσία: Συζητήθηκε νομοσχέδιο για φυλάκιση των γκέι
Το νομοσχέδιο κατατέθηκε από δύο βουλευτές του Κομουνιστικού Κόμματος και προβλέπει φυλάκιση έως 15 ημερών και πρόστιμα έως 5.000 ρούβλια (περίπου 60 ευρώ) για τη «δημόσια έκφραση μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων». Η Δούμα το απέρριψε, χωρίς όμως να αποκλείεται το ενδεχόμενο επανακατάθεσής του σε άλλη μορφή.

Προς συζήτηση τέθηκε σήμερα Παρασκευή στη ρωσική Βουλή ένα νέο νομοσχέδιο που προβλέπει την επιβολή προστίμων και ποινών φυλάκισης σε άτομα που συμπεριφέρονται δημοσίως με ομοφυλοφιλικό τρόπο, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Δούμα εξέφρασε την υποστήριξη της για το νομοσχέδιο, όμως το απέρριψε με την αιτιολογία ότι η ορολογία του δεν ήταν νομικά κατάλληλη.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε από δύο βουλευτές του Κομουνιστικού Κόμματος και προβλέπει φυλάκιση έως 15 ημερών και πρόστιμα έως 5.000 ρούβλια (περίπου 60 ευρώ) για τη «δημόσια έκφραση μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων».

Οι δύο βουλευτές υποστηρίζουν η πρότασή τους είναι απαραίτητη επειδή ο υφιστάμενος νόμος του 2013 που απαγορεύει την ομοφυλοφιλική «προπαγάνδα» δεν είναι «αρκετά αποτελεσματικός».

Πάντως, παρά την απορριπτική απόφαση της Δούμας, δεν αποκλείεται το νομοσχέδιο να επανέλθει με μία άλλη μορφή, καθώς εκπρόσωπος της επιτροπής συνταγματικού δικαίου, που ανήκει στο κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία, εξέφρασε θετική γνώμη για το νομοσχέδιο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επανασχεδιασμού του.

Πηγή: skai.gr