Ο άνθρωπος που τράβηξε το βίντεο λέει ότι το δελφίνι ήταν νεκρό πριν τις selfies

Gazzetta team
Ο άνθρωπος που τράβηξε το βίντεο λέει ότι το δελφίνι ήταν νεκρό πριν τις selfies
Την περασμένη εβδομάδα ένα πλήθος τουριστών στην δημοφιλή παραλία Santa Teresita, στο Μπουένος Άιρες, τράβηξαν μέσα από την θάλασσα δύο δελφίνια του υπό εξαφάνιση είδους franciscana με σκοπό να βγάλουν μαζί τους selfies.

Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου και δημιουργήθηκε παγκόσμια κατακραυγή όταν την Πέμπτη το βίντεο και οι φωτογραφίες του τουρίστα που ήταν παρών στην παραλία, του Hernan Coria, ανέβηκαν στην σελίδα του στο Facebook.Οι επίμαχες φωτογραφίες δείχνουν τους τουρίστες να κρατούν το ένα δελφίνι ψηλά και να το επιδεικνύουν ως τρόπαιο. Αργότερα, έγινε γνωστό ότι οι λουόμενοι παράτησαν το άτυχο ζώο στην καυτή άμμο και εκείνο ξεψύχησε, αφού δεν άντεξε την ζέστη και πέθανε από ασφυξία.

Το γεγονός ανάγκασε το ίδρυμα για την Άγρια Ζωή στην Αργεντινή να εκδώσει ανακοίνωση για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το σπάνιο είδος franciscana των δελφινιών ενώ και εκπρόσωπος της World Animal Protection στην Αυστραλία μίλησε στο δίκτυο ABC για την σκληρότητα των ανθρώπων, όταν χρησιμοποιούν τα ζώα για να ψυχαγωγηθούν.



Όμως, ο άντρας που ανέβασε στην ιστοσελίδα του στο Facebook την Πέμπτη τις απαράδεκτες φωτογραφίες με το δελφίνι, δήλωσε σήμερα ότι εκείνο ήταν νεκρό όταν οι τουρίστες το έβγαλαν από την θάλασσα. Ο τουρίστας Hernan Coria δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Telefe Noticias της Αργεντινής ότι το άτυχο ζώο ήταν νεκρό πριν το τραβήξουν οι λουόμενοι από την θάλασσα.



Ο Coria υποστήριξε ότι ήταν μια πολύ ζεστή μέρα και αρκετά δελφίνια ξεβράστηκαν κοντά στις ακτές. Ο τουρίστας ανέφερε: «Το δελφίνι ήταν νεκρό όταν έφθασε στην ακτή. Προσπαθήσαμε να το βάλουμε πίσω στην θάλασσα, αλλά εκείνο δεν κολύμπησε για να γυρίσει πίσω».

Πηγή: protothema.gr