Σύνοδος Κορυφής: Το γεύμα δεν ήταν αρκετό, στο δείπνο των ηγετών το BREXIT

Gazzetta team
Σύνοδος Κορυφής: Το γεύμα δεν ήταν αρκετό, στο δείπνο των ηγετών το BREXIT
Διαφωνίες στις τάξεις των ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι αναζητούν τη χρυσή τομή για να παραμείνει η Μεγάλη Βρετανία στην ΕΕ, χωρίς η τελευταία να υποχωρήσει από τα κεκτημένα της, σε ότι αφορά στις υποχρεώσεις των κρατών μελών

Από παράταση σε παράταση πάει η δεύτερη ημέρα διαβουλεύσεων της Συνόδου Κορυφής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς λόγο της ανάγκης περαιτέρω διαβουλεύσεων γύρω από τη ζήτημα της συμφωνίας για το μέλλον της Μεγάλης Βρετανίας στην ΕΕ το «Βρετανικό» πρωινό μετετράπει σε γεύμα και τώρα γίνεται δείπνο. Συνεπώς δεν είναι ξεκάθαρη πλέον η ώρα ολοκλήρωσης της Συνόδου, καθώς ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων με άλλους ηγέτες.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ σε μήνυμα του σε δημοσιογράφους υπογράμμισε πως η Σύνοδος θα παραταθεί με την μετατροπή του γεύματος των αρχηγών σε δείπνο και κάλεσε τις εθνικές αποστολές να παρατείνουν τη παραμονή τους στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κύριο ζήτημα για τη καθυστέρηση αποτελούν οι διχογνωμίες των αρχηγών πάνω στο θέμα της Μεγάλης Βρετανίας.

Πηγή: protothema.gr