Η Europol προειδοποιεί για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα των τζιχαντιστών στην Ευρώπη

Gazzetta team
Η Europol προειδοποιεί για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα των τζιχαντιστών στην Ευρώπη
Σύμφωνα με στοιχεία του ευρωπαϊκού οργανισμού , περίπου πέντε χιλιάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν παρεισφρήσει στη γηραιά ήπειρο

Για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα των τζιχαντιστών στην Ευρώπη με πολλά θύματα προειδοποιεί ο διευθυντής της Εuropol, Ρομπ Γουεινράιτ σε συνέντευξή του σε ελβετική εφημερίδα.

Σύμφωνα με στοιχεία του ευρωπαϊκού οργανισμού , περίπου πέντε χιλιάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν παρεισφρήσει στη γηραιά ήπειρο.

Σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα "Neue Zuercher Zeitung" , ο επικεφαλής της Europol δηλώνει ότι, το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις ετοιμάζουν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα - ίσως το μεγαλύτερο της τελευταίας δεκαετίας -σε κάποιο μέρος της Ευρώπης με σκοπό να προκαλέσουν μεγάλο αριθμό θυμάτων.

"Οι επιθέσεις αυτές", τόνισε, "δεν θα πραγματοποιηθούν κατ΄ανάγκη από ομάδες ενόπλων, όπως συνέβη στις επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά και από μοναχικούς λύκους".

Υπενθυμίζεται ότι, η Εuropol είχε προειδοποιήσει και στις 26 Ιανουαρίου ότι ισλαμιστές τρομοκράτες σχεδιάζουν να αιματοκυλίσουν την γηραιά ήπειρο, λίγες ώρες πριν την σύσταση του νέου ευρωπαϊκού οργανισμού κατά της τρομοκρατίας.

Πηγή: protothema.gr