Η Σουηδία μετατρέπει πολυτελή κρουαζιερόπλοια σε ξενώνες μεταναστών

Gazzetta team
Η Σουηδία μετατρέπει πολυτελή κρουαζιερόπλοια σε ξενώνες μεταναστών
Την μετατροπή πολυτελών κρουαζιερόπλοιων που κάποτε διέσχιζαν τα νερά της Καραϊβικής και της Βόρειας θάλασσας, σε πλωτούς ξενώνες μεταναστών, ανακοίνωσε επικεφαλής της Υπηρεσίας Μετανάστευσης της Σουηδίας.

Οι Σουηδικές αρχές βρίσκονται σύμφωνα με τον εθνικό φορέα μετανάστευσης της χώρας σε διαπραγματεύσεις με την αμερικανική εταιρεία «shipmanagers» για την ενοικίαση του κρουαζιερόπλοιου «Ocean Gala» χωρητικότητας 1.790 επιβατών.
Όπως δήλωσε ο Βίλλυς Άμπεργκ, ο επικεφαλής του τμήματος στέγασης, στην Σουηδική εφημερίδα Aftonbladet, «είμαι πολύ ικανοποιημένος. Αυτό σημαίνει ότι προετοιμαζόμαστε ώστε να μην καταλήξουμε σε μια κατάσταση όπου δεν θα μπορούμε να προσφέρουμε μια στέγη στους μετανάστες που φτάνουν στην Σουηδία».

(το «Ocean Gala»)


Το Ocean Gala ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου όταν πρωτοξεκίνησε τα ταξίδια του ως MS Scandinavia το 1982.
Η Σουηδία που δέχεται αυτή τη στιγμή περίπου 1.000 άτομα την εβδομάδα, πρόσφυγες/μετανάστες, αναμένει αυτόν τον αριθμό να δεκαπλασιαστεί το προσεχές διάστημα και μέχρι το καλοκαίρι, όταν και οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν στο πέρασμα Τουρκιάς-Ελλάδας, αυξάνοντας έτσι την μεταναστευτική ροή.


Πηγή: iefimerida.gr