Στη Βουλή το θέμα της καρατόμησης Σφακιανάκη

Gazzetta team
Στη Βουλή το θέμα της καρατόμησης Σφακιανάκη
Κοινή ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, για την αντικατάσταση του διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, κατέθεσαν 3 βουλευτές, ο Λευτέρης Αυγενάκης από ΝΔ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι.

Οι τρεις βουλευτές κάνουν λόγο για προκλητική καρατόμηση του κ. Σφακιανάκη, υποστηρίζουν ότι είναι υποβάθμιση η μετακίνηση του ως προϊστάμενος στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, και κατηγορούν την κυβέρνηση «για κίνηση αδρανοποίησης του δραστήριου στρατηγού».

«Η απόφαση ”καρατόμησης” του κ. Σφακιανάκη δεν αφορά απλά το πρόσωπο, αλλά αναδεικνύει με το χειρότερο τρόπο τον άκρατο κομματισμό και την παντελή έλλειψη αξιοκρατίας της κυβέρνησης. Αντικαθιστά από ένα τόσο νευραλγικό πόστο ό,τι καλύτερο διαθέτει. Σε μια εποχή, που το διαδίκτυο επεκτείνεται ραγδαία δημιουργώντας, μαζί με τις ευκαιρίες, και νέες προκλήσεις για την ασφάλεια των πολιτών και, ιδίως, των παιδιών, η κυβέρνηση αντί να θωρακίσει τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την αποδυναμώνει διακυβεύοντας την ασφάλεια τη δική μας και των παιδιών μας», υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων οι τρεις βουλευτές.

Πηγή: newsbeast.gr