+slo-gun

Σάλος στον πολιτικό κόσμο από την απομάκρυνση Σφακιανάκη

Σάλος στον πολιτικό κόσμο από την απομάκρυνση Σφακιανάκη

Σάλος στον πολιτικό κόσμο από την απομάκρυνση Σφακιανάκη

Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε η απομάκρυνση του Μανώλη Σφακιανάκη από την θέση του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους βουλευτές να κάνουν λόγο για «κρίσεις -σφαγείο» και να βλέπουν σκοπιμότητες πίσω από την μετακίνησή του.

ΝΔ: «Κρίσεις – σφαγείο» για τους ικανούς στην Ελληνική Αστυνομία

Για «κρίσεις-σφαγείο» στην Ελληνική Αστυνομία που ενορχηστρώθηκαν «αριστοτεχνικά» από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, που τονίζει ότι «οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, καρατομήσεις και εξοστρακισμοί αξίων ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν τους φόβους και την αγωνία που εδώ και καιρό εκφράστηκαν δημόσια από τη Νέα Δημοκρατία για το προδιαγεγραμμένο ανοσιούργημα στο οποίο επιδόθηκε τελικά η Κυβέρνηση».

«Παρακάμφθηκε κάθε έννοια αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας. Η κυβέρνηση “ξήλωσε”, παρόπλισε και αποστράτευσε εξαίρετους, επιτυχημένους και με τεράστια προσφορά αξιωματικούς, όπως τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλη Σφακιανάκη και τον τέως Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Σταυρόπουλο, σκανδαλίζοντας έντονα την κοινωνία. Πριν καλά - καλά αναλάβουν τα καθήκοντά τους και κλείσουν ένα έτος θητεία, απομακρύνθηκαν σχεδόν οι μισοί ταξίαρχοι και αστυνομικοί διευθυντές» σχολιάζει η ΝΔ που σημειώνει ότι «αυτή η πρωτοφανής και προκλητική συμπεριφορά της Κυβέρνησης είναι απολύτως καταδικαστέα, από όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας».

Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει αυτές «τις απαράδεκτες αποφάσεις».

ΠΑΣΟΚ: Για λόγους σκοπιμότητας η καρατόμηση Σφακιανάκη

«Είναι προφανές ότι η καρατόμηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπαγορεύτηκε από την Κυβέρνηση για λόγους σκοπιμότητας», λέει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι η τοποθέτηση του «σε άσχετη με το επί εικοσαετίας και πλέον αντικείμενο του θέση, ενισχύει ακόμη περισσότερο την υπόνοια περί ισχυρής σκοπιμότητας για τη μετακίνησή του».«Αναρωτιόμαστε αν οι δηλώσεις της κας Γεροβασίλη περί ελέγχου του συνόλου των ΜΜΕ στη χώρα και η συνεχιζόμενη προσπάθεια εγκαθίδρυσης καθεστώτος ανελευθερίας στην ενημέρωση, βρήκαν στο πρόσωπο του επικεφαλής μιας τόσο νευραλγικής για την ασφάλεια και τον έλεγχο του Διαδικτύου υπηρεσίας την ΕΛ.ΑΣ. τον επόμενο "εχθρό"», συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ που καλεί τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με τη νέα Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. «να αποκαταστήσουν την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία μιας από τις πιο επιτυχημένες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και να μην παίζουν ἐν οὐ παικτοῖς».

Αντιδράσεις και από βουλευτές

Ήδη με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα έχουν ασκήσει κριτική ο Χάρης Θεοχάρης από το Ποτάμι, αλλά και η Όλγα Κεφαλογιάννη .

Πιο συγκεκριμένα ο Χάρης Θεοχάρης με ανάρτησή του στο Twitter έγραψε τα εξής: «Σφακιανάκης-Σταυρόπουλος έφυγαν γιατί δούλευαν. Η φαυλότητα ΣΥΡΙΖΑ έχει και όρια. Ως πότε θα ανεχόμαστε;». Ο βουλευτής του Ποταμιού σχολίασε όμως και την απομάκρυνση Σγουρίδη λέγοντας ότι «έφυγε γιατί είπε την αλήθεια».

Από την πλευρά της η Όλγα Κεφαλογιάννη διερωτήθηκε μέσω Twitter αν ο κ. Σφακιανάκης «απομακρύνεται για την επιτυχία του».

«Ο υποστράτηγος Σφακιανάκης έχτισε από το μηδέν την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης! Απομακρύνεται για την επιτυχία του;», ήταν το tweet της βουλευτού της ΝΔ.

Πηγή: iefimerida.gr

Best of internet