Παραιτήθηκε ο Σγουρίδης μετά τη δήλωση ότι ο Τσίπρας είπε ψέματα στους αγρότες

Gazzetta team
Παραιτήθηκε ο Σγουρίδης μετά τη δήλωση ότι ο Τσίπρας είπε ψέματα στους αγρότες
Εθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Αλ.Τσίπρα ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ υφυπουργός - Άγνωστο τι θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός - Θύελλα από την δήλωση του υφυπουργού Υποδομών ότι ο Αλ.Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες.

Την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού έθεσε κατά πληροφορίες ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος νωρίτερα σήμερα είχε δηλώσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες προκαλώντας πολιτική θύελλα.

Ο προερχόμενος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υφυπουργός φέρεται να έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού επικαλούμενος λόγους ευθιξίας. Κατά πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας θα αποφασίσει για την απομάκρυνση ή την παραμονή του κ. Σγουρίδη στην κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες.

Αναφερόμενος στο θέμα των αγροτών, ο κ. Σγουρίδης υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες όπως έκαναν παλαιότερα οι πρώην Πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου.

Κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξής του, ο κ. Σγουρίδης είπε συγκεκριμένα: «Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν. Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, «Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός;», ο υφυπουργός έδωσε την εξής απάντηση: «Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν...».

Όταν δε ο δημοσιογράφος, επιμένοντας στο ζήτημα, ξαναρώτησε «Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;», ο κ. Σγουρίδης είπε τα εξής: «Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ. Άρα κάποια στιγμή, επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος και επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα επιτελικό υπουργείο που μιλάει μόνο για την επιχειρηματικότητα, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα».

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο υφυπουργός επιχείρησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του και να δώσει διαφορετικό περιεχόμενο σε όσα είπε το πρωί. Δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός κορόιδεψε τους αγρότες, ο Τσίπρας δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς, δήλωσε ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Εάν η παραίτηση του κ. Σγουρίδη γίνει αποδεκτή, θα πρόκειται για το δεύτερο στέλεχος των ΑΝΕΛ που απομακρύνεται από την κυβέρνηση. Η αρχή είχε γίνει από τον Δημήτρη Καμμένο ο οποίος συμπτωματικά κατείχε την θέση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για λιγότερο από 24 ώρες. Ο κ. Καμμένος ορκίστηκε υφυπουργός στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 και αποπέμφθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου όταν έγιναν γνωστές οι αντισημιτικές απόψεις του. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο ευρισκόμενος υπό παραίτηση Παναγιώτης Σγουρίδης μπήκε στην κυβέρνηση από... καραμπόλα, προκειμένου να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την απομάκρυνση του Δημήτρη Καμμένου.

Πηγή: protothema.gr