Η στιγμή της φονικής βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα (vids)

Gazzetta team
Η στιγμή της φονικής βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα (vids)
Η επίθεση είχε στόχο ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν Τούρκοι στρατιώτες και έγινε σε απόσταση αναπνοής από την τουρκική εθνοσυνέλευση.

Τουλάχιστον 20 νεκροί και πάνω από 45 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικής απολογισμός από την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην Άγκυρα, κοντά στον οδό Εσκισεχίρ σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από την τουρκική εθνοσυνέλευση, την προεδρία του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τα αρχηγεία της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan κάνει λόγο για επίθεση με στόχο στρατιωτικό λεωφορείο, ενώ όπως δήλωσε ο νομάρχης της Άγκυρας, την ώρα που διερχόταν το στρατιωτικό βαν, εξερράγη όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Οι περίοικοι κάνουν λόγο για εκκωφαντικό ήχο που έγινε αισθητός ακόμα και σε κοντινές περιοχές, ενώ πλήθος πολιτών εγκατέλειψαν σταθμούς του μετρό.

Μετά το περιστατικό, έχει σημάνει «συναγερμός» σε όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας και το προσωπικό τους, καθώς υπάρχει κίνδυνος για περισσότερες επιθέσεις.

Την ίδια στιγμή, λέγεται πως οι τρομοκράτες είχαν θέσει στο στόχαστρό τους, δύο λεωφορεία στα οποία επέβαιναν στρατιώτες.

«Άκουσα μία τεράστια έκρηξη. Υπήρχε καπνός και μία πολύ έντονη οσμή, ακόμα και βρισκόμασταν πολλά τετράγωνα μακριά», δήλωσε αυτήκοος μάρτυρας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Πυκνοί καπνοί κάλυψαν τον ουρανό και φλόγες τύλιξαν το λεωφορείο, με τους κατοίκους της περιοχής να βγαίνουν έντρομοι στα μπαλκόνια για να δουν τι συνέβη, όπως αναφέρει ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης της επίθεσης, ωστόσο, υπάρχουν φόβοι ότι πίσω από την έκρηξη ενδέχεται να κρύβονται τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, έπειτα από το μακελειό του περασμένου Οκτωβρίου, που σκόρπισε το θάνατο σε 103 ανθρώπους.

Πηγή: protothema.gr