Με το Σινούκ στη Λέρο ο Καμμένος για να επιθεωρήσει το hotspot (vids)

Gazzetta team
Με το Σινούκ στη Λέρο ο Καμμένος για να επιθεωρήσει το hotspot (vids)
Ο υπουργός έφτασε με τρεις ώρες καθυστέρηση στην Χίο όπου τον περίμεναν για τα εγκαίνια του κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

Μετά το Σχιστό, ο Πάνος Καμμένος πέταξε με Σινούκ και μέχρι τη Λέρο, προκειμένου να επιθεωρήσει τους χώρους στην περιοχή των Λεπίδων, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί το hotspot για τους πρόσφυγες.

Στο νησί ταξίδεψε επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελο Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο Συντονιστής του Κεντρικού Οργάνου Διαχείρισης Μεταναστευτικού Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ενώ στη συνέχεια όλοι μαζί επισκέφτηκαν το κέντρο φιλοξενίας συνοδευόμενοι από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Ο κ. Καμένος έφθασε με το ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Λέρου όπου τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος του νησιού ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντινίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μπαλαμπάνης και κ. Ζουμπούλης, όπως φαίνεται και στα παρακάτω βίντεο από την τοπική ιστοσελίδα lerosnews.gr.

Ο Δήμαρχος Λέρου επεσήμανε στον κ. Καμμένο ότι η όλη συνεργασία για τη δημιουργία του hotspot «γίνεται αποκλειστικά και μόνο για να μην ξαναζήσουμε τα καλοκαιρινά φαινόμενα στο Λακκί», ενώ τόνισε πως αναμένει την υλικοτεχνική υποστήριξη του δήμου καθώς και την πρόσληψη προσωπικού αποκλειστικά από τη Λέρο. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ηγηθεί προσωπικά των ενεργειών προς ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του Δημάρχου Λέρου.

Ο Πάνος Καμμένος στο hotspot στη Λέρο

Περιοδεία στο ανατολικό Αιγαίο με το ελικόπτερο

Η άφιξη στο νησί με το Σινούκ

Πάντως, σύμφωνα με το politischios.gr, ο κ. Καμμένος έφτασε με καθυστέρηση τριών ωρών στην Χίο και στο «HELPE VILLAGE», το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων το οποίο εγκαινιάστηκε σήμερα.

Τον υπουργό υποδέχθηκε στο νησί ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κάρμαντζης, ενώ ο κ. Καμένος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πρόσφυγες, με τους εκπροσώπους των Μ.Κ.Ο., τους δεκάδες εθελοντές και τα στελέχη του Στρατού που ρυθμίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου.

Ο υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους, διαπίστωσε τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται τα στάδια της καταγραφής και της διαμονής των μεταναστών και προσφύγων, βρήκε το Κέντρο σε πλήρη λειτουργία και μετέφερε τις ευχαριστίες της πολιτείας σε όσους και όσες δούλεψαν το προηγούμενο διάστημα γα την ολοκλήρωσή του. Παράλληλα δε, εξήρε την συμβολή της τοπικής κοινωνίας που έδειξε να κατανοεί την αναγκαιότητα για την προσωρινή εξυπηρέτηση των μεταναστών και προσφύγων.

Άφιξη του Πάνου Καμμένου στην Χίο

Το hotspot από ψηλά

Πηγή: protothema.gr