Κι όμως, το είπε υπουργός: «Η αυτονόμηση των Μέσων Ενημέρωσης απειλεί τη Δημοκρατία»

Gazzetta team
Κι όμως, το είπε υπουργός: «Η αυτονόμηση των Μέσων Ενημέρωσης απειλεί τη Δημοκρατία»
Αντιδράσεις προκαλεί η αποστροφή του Χριστόφορου Βερναρδάκη στη Βουλή ότι η αυτονόμηση των ιδιωτικών Μέσων Ενημέρωσης αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση και αναφερόμενος στην αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε: «Μία από τις μεγάλες παθογένειες είναι η αυτονόμηση ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης και η κατάχρηση του ρόλου τους. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μια από τις βασικές παθογένειες της Δημοκρατίας στην Ελλάδα στην Αμερική και στην Ευρώπη είναι η αυτονόμηση συγκεκριμένων πολιτικοοικονομικών κύκλων δια μέσου των ΜΜΕ, που κάνουν κατάχρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ενημέρωσης. Προφανώς χρειάζεται ρύθμιση, Τι ρύθμιση; Αυτό είναι άλλο θέμα».

Ερωτηθείς μάλιστα μετά το πέρας της συνεδρίασης από κοινοβουλευτικούς συντάκτες για τα λόγια του, ο κ. Βερναρδάκης υποστήριξε ότι αυτό που πιστεύει και θέλησε να εκφράσει στην Επιτροπή ήταν ότι χρειάζεται ένα υπάρξει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, κάτω από το οποίο θα πρέπει να λειτουργούν τα Μέσα Ενημέρωσης και το οποίο δεν υπάρχει. «Δεν μπορεί», είπε, «να συνεχίζουν τα ιδιωτικά κανάλια να λειτουργούν ανεξέλεγκτα και να μην ακολουθείται η δημοσιογραφική δεοντολογία στην χώρα μας».

Πηγή: koolnews.gr