Νότια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα κινδυνεύει με κατάρρευση

Gazzetta team
Νότια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα κινδυνεύει με κατάρρευση
Η Νότια Κορέα μεταστρέφει την πολιτική της απέναντι στη Βόρεια Κορέα.

Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας προειδοποίησε σήμερα Τρίτη ότι η αντίπαλός της Βόρεια Κορέα, απειλείται με κατάρρευση, εάν δεν εγκαταλείψει το πυρηνικό της σχέδιο. Αυτή η ασυνήθιστα ηχηρή δήλωση αναμένεται πιθανότατα να εξαγριώσει την Πιονγκγιάνγκ.

Η Πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκούν-χιε, υποστήριξε σήμερα, σε μια συνέντευξη τύπου, την απόφαση της χώρας να κλείσει το βιομηχανικό πάρκο στο οποίο είχε από κοινού δραστηριότητα με την Βόρεια Κορέα.



Η αναστολή λειτουργίας του πάρκου εντάσσεται στα μέτρα ενίσχυσης των κυρώσεων κατά της Πιονγιάνγκ, μετά την πρόσφατη εκτόξευση πυραύλου μακράς ακτίνας δράσης, αλλά και την πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η Νότια Κορέα θα λάβει ισχυρότερα και πιο αποτελεσματικά μέτρα για να διασφαλίσει ότι η Βόρεια Κορέα δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τις πυρηνικές τις φιλοδοξίες κάτι το οποίο συμβάλει στην κατάρρευση του καθεστώτος καθώς όπως τόνισε η ίδια, η σκληρή αλήθεια είναι ότι η χώρα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Αυτό θα σηματοδοτήσει την μεταστροφή της πολιτικής της Νότιας Κορέας καθώς η μέχρι σήμερα προσέγγισή της, στόχευε στην υλοποίηση μιας πολιτικής καλλιέργειας εμπιστοσύνης προς την Πιονγιάνγκ, με την ελπίδα ότι θα εξυγιαίνονταν οι σχέσεις των δύο πλευρών και θα ενώνονταν ξανά.

Η πρόεδρος διαπίστωσε επίσης ότι «οι καλές προθέσεις μας δεν είναι αρκετές για να πείσουμε την Βόρεια Κορέα η οποία μάλιστα εκμεταλλεύεται τη στάση μας αυτή και πειραματίζεται πραγματοποιώντας τις πυρηνικές της φιλοδοξίες».


Πηγή: skai.gr