Ούτε ένας πρόσφυγας δεν εμφανίστηκε τη Δευτέρα στη Μυτιλήνη

Gazzetta team
Ούτε ένας πρόσφυγας δεν εμφανίστηκε τη Δευτέρα στη Μυτιλήνη
Χωρίς μετανάστες και πρόσφυγες έμεινε τη Δευτέρα το κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων, το γνωστό και ως hot spot στη Μόρια αλλά και το κέντρο διαμονής προσφύγων στον Καρά Τεπέ.

Από την Κυριακή μέχρι και τη Δευτέρα στις 9.00 το πρωί είχαν καταγραφεί μόλις 15 άτομα. Ανάλογα κινούνταν οι αριθμοί των αφίξεων και τις προηγούμενες μέρες. Σύμφωνα με τις αρχές που δεν μπορούν να αποδώσουν τις πολύ χαμηλές αριθμητικά, αφίξεις μόνο στις καιρικές συνθήκες, συνολικά από την περασμένη Τετάρτη στη Λέσβο πέρασαν συνολικά λιγότεροι από 300 φυγάδες. Ενώ εντυπωσιακό είναι ότι τη Δευτέρα που επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες στο hot spot δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένας πρόσφυγας ή μετανάστης!

Στο μεταξύ ολοκληρώνονται τη Δευτέρα οι εργασίες στο τρίτο σταθμό καταγραφής και πιστοποίησης που η λειτουργία του από αύριο ανεβάζει σε 3.000 τον αριθμό των όσων μπορούν να καταγραφούν και να πιστοποιηθούν ημερησίως. Επίσης συνεχίζονται οι εργασίες για τη δημιουργία στο hot spot της Μόριας και τέταρτου σταθμού που θα ανεβάσει συνολικά σε 4.000 τη μέρα τον αριθμό των όσων θα μπορούν με ασφάλεια να καταγράφονται και να πιστοποιούνται καθημερινά.

Ο τρίτος σταθμός καταγραφής που, όπως είπε χαρακτηριστικά η συντονίστρια του Κέντρου Ανθή Καραγγελή, «θα λειτουργήσει εφόσον υπάρξει ανάγκη» θα παραδοθεί σε χρήση την Τρίτη το απόγευμα στις 5.30 παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Πηγή: iefimerida.gr