Συνεχίζουν την πανελλαδική αποχή οι συμβολαιογράφοι για το ασφαλιστικό

Gazzetta team
Συνεχίζουν την πανελλαδική αποχή οι συμβολαιογράφοι για το ασφαλιστικό
Έως την Πέμπτη 18 του μήνα. Παγώνουν αναγκαστικά και οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί.

Τη συνέχιση των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των συμβολαιογράφων αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος σε ένδειξη διαφωνίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Ειδικότερα, η συντονιστική επιτροπή των συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε την αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους από αύριο, Τρίτη, έως και την ερχόμενη Πέμπτη (16 – 18 Φεβρουαρίου 2016).

Παράλληλα, λόγω της αποχής δεν θα διενεργηθούν και οι προγραμματισθέντες μεθαύριο Τετάρτη 17.2.2016 πλειστηριασμοί.

Πάντως, συνεχίζεται και η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έως και την μεθεπόμενη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016, όπου θα κριθεί και πάλι η συνέχιση ή όχι της αποχής.

Η πανελλαδική αποχή του δικηγορικού κόσμου ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης άρχισε στις 12 Ιανουαρίου 2016 και έκτοτε συνεχίζεται αδιαλείπτως και έχει λάβει πλέον το χαρακτήρα απεργίας διαρκείας.

Η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κατά την τελευταία συνεδρίασή της διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει έως τώρα καμία ουσιαστική ανταπόκριση από την Κυβέρνηση στα αιτήματα του δικηγορικού σώματος για απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς από μηδενική βάση, αλλά ούτε ανταπόκριση στο αίτημα των δικηγόρων για χορήγηση συγκεκριμένων ποσοτικοποιημένων στοιχείων καθώς και της συναφούς αναλογιστικής μελέτης.

Πηγή: protothema.gr