HSBC: Έτοιμη για μετακίνηση χιλιάδων θέσεων εργασίας στο Παρίσι

Gazzetta team
HSBC: Έτοιμη για μετακίνηση χιλιάδων θέσεων εργασίας στο Παρίσι
Περίπου 5.000 εκ των θέσεων εργασίας της τράπεζας που ασχολούνται με τις χρηματαγορές και τις εμπορικές συναλλαγές θα μετακινούνταν στο Παρίσι.

O CEO της HSBC Holdings Stuart Gulliver ανέφερε πως η τράπεζα μάλλον θα χρειαζόταν να μετακινήσει περίπου 1.000 τραπεζίτες στο Παρίσι, εάν η Βρετανία αποφασίσει υπέρ ενός Brexit, σύμφωνα με το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης το οποίο αποκάλυψε πριν το δημοψήφισμα.

Περίπου 5.000 εκ των θέσεων εργασίας της τράπεζας που ασχολούνται με τις χρηματαγορές και τις εμπορικές συναλλαγές θα μετακινούνταν στο Παρίσι, σύμφωνα με τον Gulliver. Αν και ένα Brexit θα είχε "αρκετά μεγάλη επίπτωση" στον επενδυτικό τομέα της τράπεζας, οι καταναλωτικές της υπηρεσίες δεν θα επηρεαστούν, ανέφερε.

Πολλά στελέχη τραπεζών έχουν προειδοποιήσει πως ένα Brexit θα επηρεάσει αρνητικά τις επενδύσεις στη Βρετανία και θα μετακινήσει αρκετές θέσεις εργασίας. "Είναι στο συμφέρον της Βρετανίας να παραμείνει σε μία μεταρρυθμισμένη ΕΕ", ανέφερε ο Gulliver.

Ο Μichael Rake, πρόεδρος της BT Group και πρώην στέλεχος της Barclays ανέφερε τον προηγούμενο μήνα πως το πιθανό Brexit έχει ήδη δημιουργήσει πλήγμα στην επένδυση στη Βρετανία, κάτι που μπορεί να χειροτερεύσει εάν η χώρα αποφασίσει να βγει από τη ζώνη. Ο πρόεδρος της Barclays John McFarlane ανέφερε πως ένα δημοψήφισμα υπέρ ενός Βrexit θα αφήσει το City σε πολύ ευάλωτη θέση.

Αναλυτές της Deutsche Bank ανέφεραν πως οι βρετανικές μετοχές μπορεί να πέσουν κατά 15% εάν υπάρξει Brexit, με ένα καλάθι εγχώρια-επικεντρωμένων εταιρειών να μειώνεται κατά 26%.
Ο Gulliver μίλησε μετά από την απόφαση της HSBC να κρατήσει τα κεντρικά της γραφεία στο Λονδίνο.

Πηγή: protothema.gr