Μπήκαμε σε μια εποχή «υπερ-τρομοκρατίας» ομολογεί ο γάλλος πρωθυπουργός

Gazzetta team
Μπήκαμε σε μια εποχή «υπερ-τρομοκρατίας» ομολογεί ο γάλλος πρωθυπουργός
«Είναι μια βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν και άλλες μεγάλες επιθέσεις» στην Ευρώπη, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

«Είναι μια βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν και άλλες μεγάλες επιθέσεις» στην Ευρώπη, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια. Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια εποχή «υπερτρομοκρατίας».

«Οφείλουμε αυτή την αλήθεια στους πολίτες μας: θα υπάρξουν και άλλες επιθέσεις, επιθέσεις μεγάλης κλίμακας, αυτό είναι μια βεβαιότητα. Αυτή η υπερτρομοκρατία είναι εδώ για να μείνει, ακόμη κι αν είναι πρέπει να την πολεμήσουμε με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα» συνέχισε.

Μιλώντας για τη συριακή κρίση, ο Βαλς κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς αμάχων στη Συρία, τονίζοντας ότι αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της ειρήνης.

«Η Γαλλία σέβεται τη Ρωσία και τα συμφέροντά της... Ωστόσο γνωρίζουμε ότι για να βρεθεί ο δρόμος προς την ειρήνη ξανά, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί αμάχων πρέπει να σταματήσουν».

Αναφερόμενος στην ΕΕ, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας προειδοποίησε επίσης ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο μπορεί να «εξαφανιστεί», αν αυτοί που χαράσσουν πολιτική και λαμβάνουν τις αποφάσεις δεν είναι προσεκτικοί.

Οι πολίτες δεν θα την θέλουν πλέον την ενωμένη Ευρώπη, αν αυτή δεν μπορεί να ανταποκριθεί, όχι μόνο στις οικονομικές προκλήσεις αλλά και στις προκλήσεις που αφορούν την ασφάλεια, είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή tanea.gr