Μοσκοβισί: «Η Επιτροπή δεν ζήτησε να αλλάξει η νομοθεσία για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση»

Gazzetta team
Μοσκοβισί: «Η Επιτροπή δεν ζήτησε να αλλάξει η νομοθεσία για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση»
«Η γενική πράξη της 19ης Νοεμβρίου 2015, με την οποία θεσπίστηκε φόρος λαχειοφόρων αγορών, ειδικός φόρος κατανάλωσης για το κρασί και ορισμένες αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, αναμένεται να συγκεντρωθούν σχεδόν 300 εκατ. ευρώ», τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων

«Η Επιτροπή δεν ζήτησε από την Ελλάδα να τροποποιήσει τη νομοθεσία της για τον ΦΠΑ που εφαρμόζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιέρ Μοσκοβισί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε η επικεφαλής της Ελιάς στο Ευρωκοινοβούλιο, Εύα Καϊλή.

«Οι δεσμεύσεις της Ελλάδας, που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο συνεννόησης που συμφωνήθηκε με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) τον Αύγουστο του 2015 δεν περιέχουν ειδικές διατάξεις για τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία. Η φορολογία αποτελεί αρμοδιότητα των εθνικών αρχών», συμπλήρωσε ο Γάλλος πολιτικός και πρόσθεσε πως «η εξαίρεση που αφορά το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση διατηρήθηκε σε ισχύ. Η γενική πράξη της 19ης Νοεμβρίου 2015, με την οποία θεσπίστηκε φόρος λαχειοφόρων αγορών, ειδικός φόρος κατανάλωσης για το κρασί και ορισμένες αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, αναμένεται να συγκεντρωθούν σχεδόν 300 εκατ. ευρώ».

Πηγή: protothema.gr