Μηχανή γραφικών για videogames από την Amazon

Gazzetta team
Μηχανή γραφικών για videogames από την Amazon
Η Amazon ανακοίνωσε τη διάθεση της δικής της μηχανής γραφικών, ονόματι Lumberyard, η οποία είναι διαθέσιμη εντελώς δωρεάν τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, βασίζεται στη CryEngine και υποστηρίζει τα Xbox One, PlayStation 4 και PC.

Επιπλέον, η Lumberyard υποστηρίζει πλήρη ενσωμάτωση του Twitch, ενώ αναμένεται και υποστήριξη για φορητές συσκευές. Αν και η μηχανή γραφικών διατίθεται δωρεάν, η χρήση των servers για περιεχόμενο online ή cloud computing θα χρεώνεται και η προεπιλογή θα είναι η χρήση των servers της Amazon μέσω των Amazon Web Services. Οι developers θα έχουν βέβαια την επιλογή να αναπτύξουν δικό τους τρόπο επικοινωνίας και servers, όμως σε περίπτωση που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, θα είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν αυτούς της Amazon.

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι πολλοί developers κάνουν ήδη χρήση των servers της Amazon, οπότε δεν θα υπάρχει οικονομική διαφορά για αυτούς. Τέλος, να πούμε ότι το χεράκι στην ανάπτυξη της μηχανής γραφικών έχει βάλει και η Double Helix (Killer Instinct), βοηθώντας στην εξέλιξή της από το 2014 όποτε και βρίσκεται στην κατοχή της Amazon. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το πρώτο video για την Lumberyard.

Πηγή: enternity.gr