Αβραμόπουλος: Η Κομισιόν στηρίζει Ελλάδα και Ιταλία στο προσφυγικό

Gazzetta team
Αβραμόπουλος: Η Κομισιόν στηρίζει Ελλάδα και Ιταλία στο προσφυγικό
Στη Βουλγαρία ο επίτροπος Μετανάστευσης.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει την Ελλάδα και την Ιταλία στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, δήλωσε από τη Σόφια ο επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσθέτοντας πως «η απαραίτητη λειτουργία των hotspots σε αυτές τις χώρες βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης».

Ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Μποϊκο Μπορίσοφ και την υπουργό Εσωτερικών Ρουμνιάνα Μπασβαρόβα. Κατά τη συνάντησή, ο επίτροπος υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων και ότι η Βουλγαρία έχει μια στρατηγική θέση ως γειτονική χώρα με την Τουρκία και με τη Σερβία.

Ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν 91.000.000 ευρώ από το Ταμείο Εσωτερικών Υποθέσεων για την περίοδο 2014-2020 για να ενισχυθεί η Βουλγαρία στην κοινή προσπάθεια των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και της Τουρκίας, ώστε να γίνεται καλύτερη διαχείριση της κατάστασης.

Αναφερόμενος στα κυκλώματα διακίνησης τόνισε πως «δεν πρέπει να αφήσουμε αυτά τα εγκληματικά δίκτυα να εκμεταλλεύονται τη μεταναστευτική κρίση προς όφελός τους».


Πηγή: newsbeast.gr