Σε κλοιό αγροτών από την Κρήτη το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (vid&pics)

Gazzetta team
Σε κλοιό αγροτών από την Κρήτη το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (vid&pics)
Ζητούν να φτάσουν μέχρι τα σκαλιά του υπουργείου, όμως η αστυνομία δεν τους το επιτρέπει - «Μας υποδέχτηκαν σαν να είμαστε τραμπούκοι, εμείς ήρθαμε να διαδηλώσουμε ειρηνικά», καταγγέλλουν οι Κρητικοί.

Με τις κατσούνες, τις κρητικές μαγκούρες, στα χέρια έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι αγρότες από την Κρήτη, φωνάζοντας «Αγρότη, πολέμα σου πίνουνε το αίμα» και ζητώντας να φτάσουν μέχρι την πόρτα του υπουργείου και να διαδηλώσουν ειρηνικά.

Στο κτήριο όμως συνάντησαν πολύ ισχυρή αστυνομική δύναμη που δεν τους επέτρεπαν να περάσουν και στο σημείο υπήρξε μικροένταση. «Μας υποδέχτηκαν σαν να είμαστε τραμπούκοι με τα ΜΑΤ μπροστά από το Υπουργείο. Φορούν μάσκες και είναι έτοιμοι να μας ψεκάσουν. Εμείς ήρθαμε για να διαδηλώσουμε ειρηνικά», δηλώνουν οι αγρότες έξω από το υπουργείο.






Με πανό στα οποία έγραφαν «όχι στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα της αγροτιάς» και «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» οι αγρότες από τα Χανιά και το Ηράκλειο έφτασαν τα ξημερώματα στην πρωτεύουσα.



«Μας πήραν τα όπλα μας, τα τρακτέρ μας», λένε οι αγρότες από την Κρήτη και δηλώνουν αποφασισμένοι να κατασκηνώσουν έξω από τη Βουλή. «Δεν έχουν ιδέα από τη γη, πρέπει να καταλάβουν, οι αποφάσεις δεν μπορούν να παίρνονται από μια καρέκλα», λένε.

Οι αγρότες από την Κρήτη είχαν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ήδη βρίσκονται, ενώ αργότερα θα συναντηθούν με τους ανθοπαραγωγούς από το μπλόκο στα διόδια των Αφιδνών και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στην Πλατεία Βάθη θα μείνουν έως τις 5 το απόγευμα όταν και θα αναχωρήσουν για το Σύνταγμα.


























Πηγή: protothema.gr