Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup: Υπάρχει πρόοδος, αλλά μένουν ακόμη πολλά να γίνουν

Gazzetta team
Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup: Υπάρχει πρόοδος, αλλά μένουν ακόμη πολλά να γίνουν
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κάλεσε Ελλάδα και θεσμούς να συνεχίσουν τις συζητήσεις για να υπάρξει σύντομα συμφωνία για το συνταξιοδοτικό και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλά ζητήματα τα οποία δεν έχουν «κλείσει» και χρειάζεται ακόμη δουλειά προκειμένου να ολοκληρωθούν σύντομα οι συζητήσεις για το νέο ελληνικό πρόγραμμα.

Τα παραπάνω ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε έπειτα από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Μάθαμε ότι υπάρχει καλή συνεργασία με τους θεσμούς», είπε ο Ολλανδός αξιωματούχος, σημειώνοντας, ωστόσο, πολλά ζητήματα μένουν «ανοιχτά» και κάλεσε Ελλάδα και θεσμούς να συνεχίσουν τις διεργασίες, ώστε να υπάρξει συμφωνία για το συνταξιοδοτικό και για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Μεταξύ άλλων, ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ότι οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να συνεχίσουν να πορεύονται στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να επιστρέψει η ανάπτυξη, ενώ κάλεσε τα κράτη-μέλη που δεν έχουν μεγάλα δημοσιονομικά περιθώρια να ξοδεύουν σωστά και με λογική τα χρήματά τους.

Πηγή: protothema.gr