Φαρμάκι και ειρωνείες για την καυτή οδηγό της Renault

Πέτρος Πιτσίνης
Φαρμάκι και ειρωνείες για την καυτή οδηγό της Renault
Δημοσιοσχεσίτισα, που επιβιώνει στη Formula 1 λόγω καυτής εμφάνισης και ισχυρών χορηγών ή απλά γρήγορη σαν τον άνεμο; Η Κάρμεν Τζορντά απαντά στους επικριτές της!

Σάλο έχουν προκαλέσει στη Formula 1 οι λεκτικές επιθέσεις κατά της Κάρμεν Τζορντά. Η πληθωρική Ισπανίδα ήταν μέχρι πέρυσι οδηγός εξέλιξης στη Lotus και τώρα θα συνεχίσει στον ίδιο ρόλο και στη Renault, που εξαγόρασε τη βρετανική ομάδα.

Η ανανέωση της συνεργασίας της Τζορντά με τους Γάλλους έκανε έξω φρενών τον Δανό πρώην δοκιμαστή οδηγό της Lotus, Μάρκο Σόρενσεν, o οποίος ισχυρίστηκε δημόσια, ότι η Ισπανίδα ήταν στον προσομοιωτή δώδεκα δευτερόλεπτα πιο αργή από τον πιλότο της ομάδας, Ρομέιν Γκρόσγιαν. Ο Σόρενσεν συμπλήρωσε επίσης, ότι έφυγε από τη Lotus ως ένδειξη διαμαρτυρίας, μόλις πληροφορήθηκε ότι ανέλαβε οδηγός εξέλιξης η Τζορντά και τώρα συμμετέχει πλέον στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής WEC.

Η 27χρονη δεν άφησε αναπάντητα τα σχόλια του Δανού, λέγοντας κατ΄ αρχάς ότι δεν τον γνωρίζει προσωπικά. Χαρακτήρισε επίσης «απίστευτα» τα λόγια του 25χρονου οδηγού και υποστήριξε, ότι «τον προηγούμενο χρόνο είχα στον προσομειωτή γύρω στο δευτερόλεπτο -ή και λιγότερο- διαφορά από τον Ρομέιν Γκρόσγιαν». Ουσιαστικά η καυτή πιλότος άφησε να εννοηθεί, ότι είναι απολύτως ανταγωνιστική απέναντι στον Γάλλο οδηγό, που έχει ανέβει μέχρι τώρα στην καριέρα του δέκα φορές στο βάθρο σε Γκραν Πρι της Formula 1.

«Αν πίστευε κάποιος τα νούμερα του Σόρενσεν και υπολογίσουμε, ότι είναι βάσει των ισχυρισμών του έντεκα δευτερόλεπτα μπροστά από τον Γκρόσγιαν, τότε είμαι σίγουρη, ότι θα ήθελαν να τον προσλάβουν όλες οι ομάδες της Formula 1», ανέφερε ειρωνικά η σέξι Κάρμεν. Συνέστησε μάλιστα στον Σόρενσεν, που χρωστούσε –κατά την άποψή της- τη θέση του δοκιμαστή οδηγού στη Lotus στη χορηγό τράπεζα Saxo Bank, «να συγκεντρωθεί στη δική του καριέρα. Δεν είναι σωστό εκ μέρους του, να χρησιμοποιεί άλλους –και ειδικότερα εμένα- για να δημοσιοποιήσει τα επιτεύγματά του».

Ο πόλεμος συνεχίστηκε και στο Twitter, όπου η οδηγός εξέλιξης της Renault έγραψε ότι «γελά εδώ και δώδεκα ώρες» με τους ισχυρισμούς του Σόρενσεν, ότι είναι δώδεκα δευτερόλεπτα γρηγορότερος από εκείνη. Ωστόσο, ο Δανός βρήκε αναπάντεχο σύμμαχο τον Νεοζηλανδό οδηγό Ρίτσι Στάναγουεϊ, που συμμετείχε το 2014 στο πρωτάθλημα GP3 μαζί με τη Τζορντά. «Αν δεν έβγαινες τελευταία σε κάθε αγώνα του GP3, τότε δεν θα αστειεύονταν οι άνθρωποι μαζί σου», ήταν το φαρμακερό τουιτάρισμα του Νεοζηλανδού.

Κοροϊδευτικά σχόλια είχαν αναρτήσει συνάδελφοι της Ισπανίδας και πριν ένα χρόνο, όταν είχε ανακοινωθεί η ένταξή της στην ομάδα της Lotus. Τότε είχε γράψει ο πρώην ομόσταβλός της, Ρομπ Κρέγκαν, στο Twiter, ότι «η Κάρμεν Τζορντά δεν θα μπορούσε να εμφανίσει ούτε φωτογραφικό φιλμ, πόσω μάλλον να εξελίξει ένα αυτοκίνητο της Formula 1».

Πάντως εμείς ψηφίζουμε Κάρμεν. Δα-γκω-τό! Απλά δείτε στις φωτογραφίες, τι κενό θα άφηνε, αν έφευγε από τη Formula 1.