Η απάντηση στο πρόβλημα της υπερτρίχωσης (pics)

Gazzetta team
Η απάντηση στο πρόβλημα της υπερτρίχωσης (pics)
Η ενοχλητική θυλακίτιδα αλλά και η έντονη εφίδρωση αντιμετωπίζονται με ασφάλεια χάρη στη τεχνολογία του Laser.

Με τον όρο υπερτρίχωση εννοούμε την αύξηση του πάχους, της πυκνότητας ή/και του μήκους των τριχών πέρα από ένα όριο που θεωρείται φυσιολογικό, και το οποίο εκτός από προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει όπως η έντονη εφίδρωση και η θυλακίτιδα (φλεγμονή του θύλακα της τρίχας), επιπρόσθετα δημιουργεί αντιαισθητική όψη στο σώμα ενός άνδρα.

Οι άνδρες είναι φυσιολογικό λόγω των ανδρογόνων να έχουν τρίχες στο στέρνο και στα πόδια, όμως αν έχουν υπερβολικό αριθμό τριχών στους ώμους, στον αυχένα και στην πλάτη τότε ιατρικώς αναφερόμαστε στο φαινόμενο της υπερτρίχωσης. Η κληρονομικότητα παίζει εξίσου σοβαρό ρόλο στην τριχοφυΐα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι για την καταπολέμηση της υπερβολικής τριχοφυΐας.

Εφόσον εξεταστούν οι παράμετροι που σχετίζονται με κάποια ενδεχόμενη φαρμακευτική αγωγή, ορμονική ή άλλη διαταραχή όπως η ακμή που μπορεί να προκαλεί επιπλέον τριχοφυΐα, τότε προτείνεται συνδυαστικά με τη μέθοδο αποτρίχωσης και κάποια αγωγή με αντιανδρογόνα. Στην πλειοψηφία τους οι άνδρες καταφεύγουν σε μεθόδους όπως το κερί, η ξυριστική μηχανή ή ακόμα χειρότερα, το ξυράφι. Αυτές όμως οι τεχνικές αποτρίχωσης εκτός του ότι είναι παροδικές, είναι και επικίνδυνες καθώς ενοχοποιούνται για τη δημιουργία θυλακίτιδας.

Η ανεπιθύμητη υπερβολική τριχοφυΐα που εμφανίζεται κυρίως στην πλάτη, στο στήθος αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος και του προσώπου είναι ο βασικός παράγοντας που ευνοεί την εμφάνιση της θυλακίτιδας. Το μικρόβιο του σταφυλόκοκκου που βρίσκεται ήδη στο δέρμα, είναι αυτό το οποίο κάτω από κάποιες συνθήκες προκαλεί τη θυλακίτιδα. Μπορεί να δημιουργηθεί από την υπερβολική εφίδρωση, από στενά ρούχα, από τρίχες που γυρίζουν λόγω ξυρίσματος, ή λόγω κακής υγιεινής. Εμφανίζεται με την όψη μικρού σπυριού και ερεθισμό του δέρματος. Αν δεν αντιμετωπιστεί και μεγαλώσει, υποτροπιάζει και υπάρχει κίνδυνος να χρειαστεί μέχρι και χειρουργική διάνοιξη.

Η αποτρίχωση με laser εκτός του ότι αντιμετωπίζει το πρόβλημα της εφίδρωσης με επιτυχία, ταυτόχρονα απαλλάσσει και από την ενοχλητική θυλακίτιδα. Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία του laser Alexandrite, οι τρίχες από οποιαδήποτε μέρος του σώματος ή του προσώπου εξαλείφονται άμεσα και μόνιμα. Είναι κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος και δεν δημιουργεί τραυματισμούς.

Το laser Αλεξανδρίτη είναι από τα καλύτερα, πιο σύγχρονα μηχανήματα, εγκεκριμένο από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA. Διαθέτει ένα σύστημα ψύξης το οποίο μειώνει αισθητά την παραμικρή αίσθηση ενόχλησης την ώρα της εφαρμογής και ο χρόνος της κάθε θεραπείας είναι σημαντικά μικρότερος από ότι με άλλα μηχανήματα. Η θεραπεία λειτουργεί με την επιλεκτική φωτοθερμόλυση: καίει τον θύλακα της τρίχας και αποτρέπει την αναγέννησή του. Καθώς οι τρίχες μεγαλώνουν η κάθε μια σε διαφορετικούς χρόνους, απαιτούνται συνήθως 6 θεραπείες για οριστική εξάλειψη, όμως η διαφορά είναι μεγάλη από την πρώτη συνεδρία.

Ιατρική Ομάδα Medi Center

www.medi-center.gr & τηλ. 211 1088444