Ο Ελληνοκύπριος που παίζει στο Game of Thrones (pics)

Gazzetta team
Ο Ελληνοκύπριος που παίζει στο Game of Thrones (pics)
Κι,όμως, ανάμεσα στα κάστινγκ των μεγαλύτερων παραγωγών του Hollywood, υπάρχει ένας Ελληνοκύπριος, ο οποίος από τα θρανία στο Drama Centre του Λονδίνου, βρέθηκε να πρωταγωνιστεί στις σειρές «Homeland» και «Game of Thrones» και να συνεργάζεται με την Μέριλ Στριπ.

Ο Ελληνοκύπριος Γιώργος Γεωργίου από το χωριό Δαλί, κοντά στη Λάρνακα είναι από τους ελάχιστους Ελληνοκύπριους ηθοποιούς που έχουν πάρει μέρος σε τόσο μεγάλες ξένες παραγωγές στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος στάθηκε τυχερός από μικρή ηλικία, καθώς ήταν ανάμεσα στους 30 (από τους 1.000) επιλαχόντες που φοίτησαν στον Drama Centre στο Λονδίνο. Παίρνοντας Bachelor από την σχολή που έχει περάσει ο Κόλιν Φερθ και ο Πιρς Μπρόσναν, ο Γιώργος αγάπησε περισσότερο το ευρωπαϊκό θέατρο και δέθηκε με τα ελληνικά έργα.

Τα πρώτα του βήματα στο Game of Thrones

Το πρώτο του επαγγελματικό βήμα, ήταν κάτι παραπάνω από συναρπαστικό. Ο ίδιος πήρε μέρος στην τρίτη σεζόν της σειράς «Games of Thrones», ενσαρκώνοντας έναν από τους Σοφούς του Γιουνκάι.
«Λατρεύω να παίζω τον Ράζνταλ στο «Game of Thrones». Λατρεύω να βλέπω τη σειρά κι έτσι να συμμετέχω είναι για μένα ένα όνειρο! Το σενάριο είναι υπέροχο, οι σκηνοθέτες και οι ηθοποιοί έξοχοι και οι χώροι των γυρισμάτων εξωτικοί», επισήμανε ο Γιώργος στην εφημερίδα Espresso.
Ο ίδιος έγινε φίλος και με την Εμίλια Κλαρκ (Ντενέρις) με την οποία σπούδασαν στην ίδια σχολή και είχαν κοινά ενδιαφέροντα. «Θα είμαι πάλι και στην επόμενη σεζόν, που θα βγει 24 Απριλίου» αποκάλυψε.

Οι εμπειρίες του από το Mama Mia και η φιλία του με την Μέριλ Στριπ

Παρά το πέρασμα που έκανε και από την δημοφιλή σειρά «Homeland», αξέχαστος του έμεινε ο ρόλος του στη ταινία «Μamma Mia». O Γιώργος Γεωργίου ήταν ο μοναδικός Έλληνας που πήρε μέρος στο καστ της ταινίας, η οποία γυρίστηκε στη Σκόπελο και είχε τεράστια επιτυχία.

«Για την ταινία δουλέψαμε πάρα πολύ πρώτα στο Λονδίνο. Μετά, από το κρύο και τη βροχή του Λονδίνου, οι εβδομάδες στην Ελλάδα μας αποζημίωσαν. Ήμουν ο μόνος Έλληνας στην παραγωγή, γι΄αυτό και βοηθούσα τη Μέριλ, την Κρίστιν και όποιον άλλον μπορούσα.
Ο ταλαντούχος Ελληνοκύπριος χαρακτήρισε την συνεργασία του με την Μέριλ Στριπ, «ονειρική». Μία εμπειρία μαζί της από τις μέρες του καστ στην Σκόπελο του έχει μείνει καλά χαραγμένη στο μυαλό.

Στη Σκόπελο έγινα κολλητός με έναν από τους ηθοποιούς τον Ρικάρντο Μόντεζ, ο οποίος τότε θα έκλεινε τα 80. Στα γενέθλιά του έκλεισαν τραπέζι σε ένα εστιατόριο να πάμε για φαγητό, μαζί με έναν άλλον ηθοποιό, ενώ νωρίτερα έψαχνα στο χωριό να βρω τούρτα. Δεν βρήκα τίποτα! 'Οταν γύρισα στο ξενοδοχείο απογοητευμένος, έπεσα πάνω στην Μέριλ· Με ρώτησε τι είχε συμβεί και της τα είπα όλα. Κάποια στιγμή το βράδυ , στο δείπνο των γενεθλίων του Ρικάρντο, έσβησαν τα φώτα και η Στριπ εμφανίστηκε κρατώντας μία μεγάλη σοκολατένια τούρτα. Τη ρώτησα που τη βρήκε και μου είπε «Γιώργο, κάποιες φορές το να είσαι διάσημος βοηθάει». Στη συνέχεια μας σέρβιρε μόνη της τούρτα και σαμπάνια, ήπιε μαζί μας, γέλασε και πλήρωσε τα πάντα. Είναι διαμάντι!

Ο ρόλος του ως Τσίπρας

Ωστόσο, ο Γιώργος έχει κάνει και ένα ρόλο που λίγοι γνωρίζουν. Ο ίδιος υποδύθηκε τον Αλέξη Τσίπρα στο BBC. «Μετά τα πολιτικά γεγονότα του καλοκαιριού γεννήθηκε το «A Greek Drama» μία ραδιοφωνική θεατρική παραγωγή του BBC και εγώ ανέλαβα το ρόλο του Αλέξη».

Πηγή: iefimerida.gr