+slo-gun

Κάλεσμα Τσίπρα στους αγρότες για διάλογο και υπόσχεση για αλλαγές

Κάλεσμα Τσίπρα στους αγρότες για διάλογο και υπόσχεση για αλλαγές

Κάλεσμα Τσίπρα στους αγρότες για διάλογο και υπόσχεση για αλλαγές

Μήνυμα στους αγρότες να προσέλθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν «σημαντικά περιθώρια βελτιώσεων» έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Πρωθυπουργός εξειδίκευσε μάλιστα τα περιθώρια όπου μπορούν να υπάρξουν βελτιώσεις, αναφερόμενος στις εισφορές, στη μεταβατικότητα των διατάξεων αλλά και σε γενικότερα θέματα που αφορούν στην προστασία του εισοδήματός τους, ειδικά για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

«Εχω δηλώσει επανειλημμένα ότι τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι υπουργοί αλλά και το σύνολο της κυβέρνησης είμαστε έτοιμοι για ειλικρινή διάλογο. Αρκεί να έρθουν σε διάλογο, γιατί χωρίς διάλογο δεν υπάρχουν λύσεις» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Εκλεισε μάλιστα το μάτι και στις άλλες επαγγελματικές τάξεις που θίγονται από το ασφαλιστικό, όπως τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αναφερόμενος στην πρόταση της κυβέρνησης είπε πως μοιράζει το βάρος των ασθενέστεων στα ψηλά και μεσαία εισοδήματα κάτι που – όπως παραδέχθηκε - «σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργεί επιβαρύνσεις που πρέπει να επανεξεταστούν και είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε».

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους αγρότες να αναλογιστούν και να συγκρίνουν τις προτάσεις της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν σήμερα για άλλους λόγους να εκμεταλλευτούν την αγωνία των αγροτών για ρυθμίσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την βελτίωση του εισοδήματός τους» είπε και πρόσθεσε: «Τους καλώ να σκεφτούν ποια είναι η πρόταση της ΝΔ; Ο Κ. Μητσοτάκης προτείνει συμψηφισμό των αγροτικών επιδοτήσεων με ασφαλιστικές εισφορές,ενώ εμείς εξασφαλίζουμε αφορολόγητο όριο στις επιδοτήσεις των αγροτών».

Παράλληλα κάλεσε τους αγρότες να σκεφθούν «γιατί άραγε τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης σήμερα τους αποθεώνουν όταν λίγα χρόνια μόλις πριν τους πολεμούσαν. Δεν τους αγάπησαν ξαφνικά. Συνδέονται με σκοπιμότητες με την αγωνία τους να μην ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τηλεοπτικές άδειες, να μην ελεγχθούν τα δάνεια επιχειρήσεων ΜΜΕ, να μην συνεχιστεί ο έλεγχος με μεγαλοκαταθέτες σε λίστες του εξωτερικού».

Εως την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμα τα κέντρα υποδοχής   
Η Ελλάδα, έως την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για τη δημιουργία των κέντρων υποδοχής. Περιμένουμε από τους εταίρους μας να κάνουν το ίδιο, διότι οι συμφωνίες δεν μπορεί να είναι "αλά καρτ", ανέφερε ο πρωθυπουργός ανοίγοντας τις εργασίες του υπουργικού συμβουλίου.

Η χώρα μας παρά τις οικονομικές δυσκολίες μετατρέπεται σε αυτό που όφειλε πάντα να είναι εξαιτίας τις γεωγραφικής της θέσης, σε μια χώρα γέφυρα μεταξύ Δύσης και ανατολής, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις σχέσεις με την Παλαιστίνη, την επίσκεψη στο Ιράν για την οποία τόνισε ότι έγιναν σημαντικά βήματα για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, επανέλαβε ότι στρατηγικός στόχος είναι η επίτευξη λύσης του Κυπριακού ζητήματος στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και τόνισε ότι η κυβέρνηση παλεύει για μια δίκαιη λύση που θα ξεκινάει από την απομάκρυνση των στρατευμάτων κατοχής στη νήσο.

Εγκαιρη αξιολόγηση
Έχουμε προετοιμάσει το έδαφος για την έγκαιρη αξιολόγηση, είπε ο πρωθυπουργός για τις ενέργειες της κυβέρνησης και τόνισε ότι τηρείται κατά γράμμα η συμφωνία, με γνώμονα την προστασία των αδύναμων πολιτών.

Περιμένουμε αυτό να αναγνωριστεί από τους θεσμούς, είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι όλες οι πλευρές πρέπει να επιδείξουν εποικοδομητική διάθεση.

Ασφαλιστικό
 Η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό τηρεί το γράμμα της συμφωνίας και γι΄αυτό είναι αυτονόητο ότι θα γίνει αποδεκτή από τους θεσμούς, ανέφερε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σημειώνοντας ότι αυτή η πρόταση γράφτηκε από την κυβέρνηση στα ελληνικά και δεν μας δόθηκε από τους θεσμούς όπως γινόταν στο παρελθόν.

 Ο κ. Τσίπρας επέμεινε ότι η πρόταση αυτή εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος, επισήμανε ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αφορά εμάς για να προσθέσει ότι η πρόταση αυτή που προστατεύει τους ασθενέστερους και κάνει δίκαιη κατανομή δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, είναι ανοιχτή σε βελτιώσεις.

Τι έταξε στους αγρότες
Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, στις θέσεις του προέδρου της ΝΔ για το ασφαλιστικό είπε ότι πρόκειται για προτάσεις που η κυβέρνηση παλεύει να αποφύγει, δηλαδή, παλεύει να μην κόψει συντάξεις, παλεύει να προστατέψει το εισόδημα των πιο αδύναμων, και των αγροτών κυρίως, και να τους εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή σύνταξη.

   «Στην προσπάθεια μας να προστατέψουμε τους πιο αδύναμους, μοιράζουμε το δικό τους βάρος στα υψηλά και μεσαία εισοδήματα, βάρος που αναλογεί στις εισφορές. Αυτό δημιουργεί επιβαρύνσεις που πρέπει να επανεξεταστούν» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι το ίδιο θα πράξει η κυβέρνηση και για τους αγρότες, αρκεί να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου.

   Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι υπάρχουν δυνατότητες για βελτιώσεις, στο θέμα των εισφορών τους, της μεταβατικότητας των διατάξεων, και στα θέματα που αφορούν κυρίως την προστασία του εισοδήματος των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.

   Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους αγρότες να σκεφτούν γιατί τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης σήμερα συστηματικά τούς αποθεώνουν, ενώ πριν από μερικά χρόνια τους λοιδωρούσαν. Επέκρινε, επίσης, το αίτημα του προέδρου της ΝΔ να αποσυρθεί η πρόταση της κυβέρνησης λέγοντας ότι το αίτημα του κ. Μητσοτάκη είναι ένα αίτημα που δεν ενδιαφέρεται για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκκίνηση της συζήτησης για το χρέος.

   «Δεν θα κόψουμε τις συντάξεις για 12η φορά, θα προστατέψουμε την πρώτη κατοικία, δεν θα επιτρέψουμε την απελευθέρωση των απολύσεων, θα προχωρήσουμε με το κυβερνητικό μας πρόγραμμα για την προστασία των αδυνάμων και θα βάλουμε τέλος στη διαφθορά και την αναρχία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου» είπε στους υπουργούς, ο πρωθυπουργός.

Πηγή: iefimerida.gr

Best of internet