Επιστρέφει με νέο όνομα η ομάδα ΔΕΛΤΑ

Gazzetta team
Επιστρέφει με νέο όνομα η ομάδα ΔΕΛΤΑ
Αφού την κατήργησαν, την... βαφτίζουν ΟΠΚΕ και την επαναφέρουν.

Μπορεί μία από τις πρώτες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της αναδιάταξης στην ΕΛ.ΑΣ να ήταν η κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, έρχεται όμως τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο και την επαναφέρει, μετονομάζοντάς την σε ΟΠΚΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» τα μέλη της ΟΠΚΕ πλέον αναλαμβάνουν πάλι δίτροχη δράση στο πλευρό διμοιριών των ΜΑΤ που εκτελούν υπηρεσία στην περιοχή, με στόχο τις προσαγωγές και συλλήψεις δραστών καταδρομικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., οι 17 εμπρηστικές επιθέσεις με στόχο τα αφύλακτα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου να προσελκύσουν αστυνομικές δυνάμεις στα Εξάρχεια για την εκδήλωση επιθέσεων εναντίον τους, οι δύο αντίστοιχες στο σπίτι του υπουργού, Αλέκου Φλαμπουράρη, φαίνεται πως αναθεώρησαν τις σκέψεις για «ήπια αστυνόμευση» στην περιοχή και την εκπόνηση ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Το συγκεκριμένο σχέδιο περιλαμβάνει επίσης την ολοκλήρωση των ερευνών για τη δράση καταληψιών κτιρίων της περιοχής, τα οποία, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., αποτελούν «οπλοστάσια» και ορμητήρια καταδρομικών επιθέσεων και τραμπουκισμών εναντίον πολιτικών στελεχών, με το σχηματισμό δικογραφιών εις βάρος των εμπλεκομένων και συλλήψεών τους.

Μετά τη διεξαγωγή των «καθυστερημένων» κρίσεων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των ομάδων αντιεξουσιαστών που εκδηλώνουν τις πύρινες επιθέσεις τους όταν και όποτε θέλουν και να ξεκινήσει η αστυνομική επιχείρηση συλλήψεων ατόμων, οι οποίοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις καταλήψεις κτιρίων.

Πηγή: protothema.gr