Το σχέδιο για το ασφαλιστικό απέστειλε στην ΟΚΕ ο Γ. Κατρούγκαλος

Gazzetta team
Το σχέδιο για το ασφαλιστικό απέστειλε στην ΟΚΕ ο Γ. Κατρούγκαλος
Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος απέστειλε το προσχέδιο νόμου για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), προκειμένου να διατυπώσει γνώμη επ' αυτού.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΟΚΕ Γ. Βερνίκο, η οποία συνοδεύει το προσχέδιο, ο υπουργός Εργασίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «επειδή η ΟΚΕ αποτελεί το συνταγματικά θεσμοθετημένο βήμα κοινωνικού διαλόγου, θέτουμε υπ’ όψιν σας, προκειμένου να διατυπώσετε γνώμη, το προσχέδιο του νόμου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση».

Όπως τονίζει ο κ. Κατρούγκαλος, η οριστική μορφή του σχεδίου θα εξαρτηθεί τόσο από το διάλογο με την κοινωνία, όσο και από τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

«Θεωρούμε, εντούτοις, τη συμβολή της ΟΚΕ και στο παρόν στάδιο ιδιαίτερα σημαντική, ώστε ο διάλογος αυτός να έχει νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και επιστημονικό χαρακτήρα. Για το σκοπό αυτό, θα θέσουμε υπόψη σας και όλες τις μεταγενέστερες βελτιωτικές προτάσεις προς συζήτηση που έχει ήδη απευθύνει το υπουργείο μας στους εμπλεκόμενους κοινωνικούς φορείς», συμπληρώνει ο υπουργός Εργασίας.

Πηγή: naftemporiki.gr