Επιτροπή Πόθεν ΄Εσχες: Παραπέμπει Μίχο στον εισαγγελέα

Gazzetta team
Επιτροπή Πόθεν ΄Εσχες: Παραπέμπει Μίχο στον εισαγγελέα
Στον εισαγγελέα παραπέμπεται από την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος, καθώς παρά τις επανειλημμένες προθεσμίες που το δόθηκαν για να προσκομίσει τα δικαιολογητικά που αφορούσαν την δήλωσή του για το 2012 δεν το έπραξε.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά διαπιστώθηκε από την Επιτροπή ότι δεν είχε καταθέσει καθόλου δήλωση Πόθεν Έσχες για το 2012. Του δόθηκε προθεσμία να καταθέσει δήλωση, αλλά και πάλι διαπιστώθηκε ότι ήταν ελλειπής σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που έπρεπε να επισυνάψει. Η Επιτροπή τού ζήτησε τα επιπρόσθετα αυτά στοιχεία - δικαιολογητικά, αλλά ο Νίκος Μίχος δεν τα προσκόμισε. Έτσι, κατά την σημερινή συνεδρίαση, η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεσή του στην Δικαιοσύνη.

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες, επίσης σήμερα, εξέτασε και τα αιτήματα που είχε λάβει από τον εισαγγελέα σχετικά με τον πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλο, και τον εκδότη, Σταύρο Ψυχάρη.
Ειδικότερα, για τον κ. Αλέξη Μητρόπουλο, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει μεταξύ άλλων περισσότερες πληροφορίες σχετικά με έναν λογαριασμό που διέθετε σε τράπεζα του εξωτερικού. Η Επιτροπή της Βουλής – σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά- ζήτησε από τον κ. Αλέξη Μητρόπουλο να καταθέσει τα σχετικά παραστατικά. Ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε πως δεν διαθέτει χρήματα σε αυτό τον λογαριασμό, αλλά δεν κατέθεσε την κίνηση του λογαριασμού του. Έτσι, η Επιτροπή, αποφάσισε να ζητήσει η ίδια από την Τράπεζα την κίνηση του λογαριασμού του κ. Αλέξη Μητρόπουλου, προκειμένου να την αποστείλει στον εισαγγελέα.

Σε ό,τι αφορά, την περίπτωση του εκδότη, Σταύρου Ψυχάρη, και το αίτημα του εισαγγελέα που εξετάζει τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των προηγούμενων χρόνων, η Επιτροπή της Βουλής είχε ζητήσει από την Αρχή Καταπολέμησης του Βρώμικου Χρήματος, που τα προηγούμενα έτη ήταν εκείνη στην οποία κατέθεταν οι δημοσιογράφοι και οι εκδότες τις δηλώσεις τους, να της αποστείλει τις δηλώσεις αυτές του κ. Σταύρου Ψυχάρη.
Επειδή όμως, η Αρχή Καταπολέμησης του Βρώμικου Χρήματος απάντησε ότι για τα έτη 2001 – 2008 δεν βρήκε να έχει καταθέσει ο κ. Σταύρος Ψυχάρης δηλώσεις πόθεν έσχες, και επειδή με ανακοινώσεις του ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε καταθέσει τα έτη αυτά δηλώσεις, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής αποφάσισε να απευθυνθεί στον ίδιο τον εκδότη και να του ζητήσει, εάν έχει τα σχετικά αποδεικτικά των καταθέσεων των Πόθεν Έσχες που είχε κάνει για αυτή την περίοδο, να τα αποστείλει στην Επιτροπή.

Πηγή: newsit.gr