Ο Άνθιμος... πιστολιάζει 500.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ

Gazzetta team
Ο Άνθιμος... πιστολιάζει 500.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ
Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος δήλωσε ότι κατάφερε να ακυρώσει ΕΝΦΙΑ 500.000 ευρώ που όφειλε να καταβάλλει η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Με την είδηση των οικονομικών προβλημάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος να είναι ακόμα φρέσκια, έρχεται τώρα ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος να δηλώσει στο “Πρακτορείο 104,9” ότι κατάφερε να ακυρώσει ΕΝΦΙΑ 500.000 ευρώ που όφειλε να καταβάλλει η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στο Ελληνικό Κράτος για το κτήριο της μητρόπολης.

Ισχυρίστηκε δε ότι η Εκκλησία και συγκεκριμένα η μητρόπολη Θεσσαλονίκης «δεν έχει περιουσία». Το κτήριο δηλαδή στο οποίο επιτέθηκε με κόκκινες μπογές την προηγούμενη εβδομάδα η ομάδα “Δαμόκλειος Σπάθη” είναι ένα φάντασμα, μια πλατφόρμα 9 και 3/4, και δεν εμπίπτει σε φόρο ακίνητης περιουσίας.

Εικόνα των γραφείων της μητρόπολης Θεσσαλονίκης 2/2/2016 μετά από επίθεση της ομάδας “Δαμόκλειος Σπάθη”. Γι’ αυτό το κτήριο προκύπτει ΕΝΦΙΑ 500.000 ευρώ το οποίο ο Άνθιμος σκοπεύει να πιστολιάσει.

koukouloforoi-eisebalan-sti-mitropoli-thesnikis.w_l-1-640x360

Συγκεκριμένα ο Άνθιμος δήλωσε:

«Ποια περιουσία; εμείς δεν έχουμε περιουσία. Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης δεν έχει περιουσία να δώσει, ούτε ένα τετραγωνικό» (…) «το μεγαλύτερο έσοδο είναι από το κεράκι που ανάβουν οι πιστοί».

cebcceb7cf84cf81cebfcf80cebfcebbceb7-ceb8ceb5cf83cf83ceb1cebbcebfcebdceafcebaceb7cf82

Το καλό κεράκι των πιστών είναι αυτό που σώζει την εκκλησία σύμφωνα με τον μητροπολίτη, ο οποίος αφού αρνήθηκε την ύπαρξη εκκλησιαστικής περιουσίας, όταν ρωτήθηκε για το προσφυγικό ζήτημα, δήλωσε: «Το χρέος μας είναι ότι πρέπει να βοηθήσουμε, αλλά μέχρι εκεί που μπορούμε, μέχρι εκεί που δεν αρχίζει να αμφισβητούνται τα δικαιώματα ή ο τρόπος χρήσεως των περιουσιακών στοιχείων από κάθε άνθρωπο».

Η μητρόπολη Θεσσαλονίκης έχει περιουσία κατα περίπτωσιν, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να την προστατεύσει.

Πηγή: luben.tv