Αστυνομικοί στις ΗΠΑ σκότωσαν τον αυτιστικό 24χρονο που είχε συγκινήσει το διαδίκτυο με τον σκύλο του (vid&pic)

Gazzetta team
Αστυνομικοί στις ΗΠΑ σκότωσαν τον αυτιστικό 24χρονο που είχε συγκινήσει το διαδίκτυο με τον σκύλο του (vid&pic)
Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών έπεσε ο Κέιντεν Κλαρκ, που είχε συγκινήσει το διαδίκτυο με το βίντεο που τον απεικόνιζε να παθαίνει κρίση λόγο του συνδρόμου Άσπεργκερ και το σκυλί του να προσπαθεί να τον παρηγορήσει.

Η αστυνομία, έφθασε στο σπίτι του τρανσέξουαλ άνδρα την περασμένη Πέμπτη, αφότου οι Αρχές έλαβαν τηλεφώνημα για ενδεχόμενη αυτοκτονία, δήλωσε η μητέρα του Κλαρκ.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι του 24χρονου, ισχυρίστηκαν πως άνοιξαν πυρ εναντίον του, βρισκόμενοι σε κατάσταση αυτοάμυνας, καθώς ο νεαρός τους επιτέθηκε με ένα μαχαίρι.

Υπενθυμίζεται πως ο Κέιντεν Κλαρκ είχε συγκινήσει το διαδίκτυο όταν βρήκε το θάρρος να δημοσιεύσει ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο ίδιος σε κρίση, να χτυπά τον εαυτό του, ενώ ο σκύλος του προσπαθεί να τον ηρεμήσει και να τον αποτρέψει από το να τραυματιστεί.

Το βίντεο είχε συνοδευτεί από τη λεζάντα: «Έτσι είναι όταν πάσχεις από το σύνδρομο Άσπεργκερ», ενώ ο 24χρονος σε συνέντευξή του στη «Huffington Post» είχε σχολιάσει πως: «Όταν παθαίνω κρίση, συχνά εμφανίζω αυτοκαταστροφική συμπεριφορά και βλάπτω τον εαυτό μου».

ipa-nekros-transexual-500

Η μητέρα του Κλαρκ από την πλευρά της, δήλωσε πως: «Πριν την άφιξη της αστυνομίας το παιδί μου δεν ήταν απειλή για κανέναν. Ήρθαν στο σπίτι του και σκότωσαν ένα άτομο 24 ετών, αυτιστικό, ψυχικά άρρωστο, ενώ γνώριζαν πως επρόκειτο για άτομο με ειδικές ανάγκες».

Αυτή, μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που η αστυνομία έλαβε μια κλήση από τον Κλαρκ, με την απειλή της αυτοκτονίας, καθώς κάτι τέτοιο είχε επαναληφθεί πριν δυο χρόνια.

Οι αστυνομικοί, που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ δεν φαίνεται να φορούσαν κάμερες στη στολή τους.

Πηγή: koolnews.gr