Παράλληλες συγκεντρώσεις υπέρ και κατά του hotspot στο Σχιστό (vid&pics)

Gazzetta team
Παράλληλες συγκεντρώσεις υπέρ και κατά του hotspot στο Σχιστό (vid&pics)
Μέλη της ΚΕΕΡΦΑ βρίσκονται στο σημείο με κεντρικό σύνθημα «καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες», ενώ «Επιτροπές Κατοίκων Πειραιώς» διαδηλώνουν κατά του κέντρου φιλοξενίας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται από νωρίς το πρωί δυο παράλληλες συγκεντρώσεις στο Σχιστό του Πειραιά για το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων που πρόκειται να δημιουργηθεί στο στρατόπεδο «Στεφανάκη».

Μέλη της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) με σύνθημα «καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες» βρίσκονται στο σημείο.

Την ίδια ώρα, σε κοντινή απόσταση βρίσκονται οι «Επιτροπές Κατοίκων Πειραιώς» με σύνθημα «Κανένα κέντρο λαθρομεταναστών στο Σχιστό», δράση η οποία προβλήθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, ενώ στον χώρο της συγκέντρωσης είναι επίσης μέλη αλλά και βουλευτές του κόμματος.

Στην... μέση των δύο συγκεντρώσεων βρίσκονται παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο έχουν ήδη μεταβεί διμοιρίες των ΜΑΤ με εννέα κλούβες.

Στο ύψος των δυο δρόμων η διέλευση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία αφού είναι κλειστή η Λεωφόρος Σχιστού, στη Σχιστού στη Γρηγορίου Λαμπράκη.

Μέχρι και αυτήν την ώρα όλα κυλούν ήσυχα με τους οργανωτές των συγκεντρώσεων να αναμετριούνται στους ήχους των μικροφωνικων τους εγκαταστάσεων και σε συνθήματα.



Η ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «χρυσαυγίτες, φορώντας την προβιά Επιτροπής Κατοίκων Πειραιά, καλούν ρατσιστική σύναξη μίσους στο Σχιστό κατά του στρατοπέδου μεταναστών που σκοπεύει να δημιουργήσει η κυβέρνηση» και αναφέρουν: «Δεν θα επιτρέψουμε στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα να χύνουν στην ίδια του τη γειτονιά ρατσιστικό δηλητήριο σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών στοχοποιώντας τους δήθεν για υποβάθμιση της περιοχής».

Και ενώ στο Σχιστό θα γίνονται αυτές οι δυο συγκεντρώσεις, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας του Πειραιά θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη μετά από πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, σε μια προσπάθεια συντονισμού των τοπικών φορέων. Στη σύσκεψη θα πάρουν πάρουν μέρος οι δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.





































Πηγή: protothema.gr