Πυροβολισμοί σε κλαμπ στο Ορλάντο - Δύο νεκροί και 10 τραυματίες

Gazzetta team
Πυροβολισμοί σε κλαμπ στο Ορλάντο - Δύο νεκροί και 10 τραυματίες
Τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ μέσα στο νυχτερινό κέντρο, στο οποίο διασκέδαζαν περισσότεροι από 300 άνθρωποι.

Δύο νεκροί και 10 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του μακελειού που έλαβε χώρα σε νυχτερινό κλαμπ στο Ορλάντο των Ηνωμένων Πολιτειών, στο οποίο διασκέδαζαν περισσότερα από 300 άτομα.

Σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας, τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ μέσα στο κλαμπ, παρ' ότι τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί ήταν δρακόντεια. Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν περίπου στη μία μετά τα μεσάνυχτα. Στην ασφάλεια του κλαμπ εργάζονταν τρεις αστυνομικοί από το Ορλάντο, οι οποίοι βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας, ενώ δεν χρησιμοποίησαν τα όπλα τους.

Οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα μέσα στο Glitz Ultra Lounge, στο οποίο βρίσκονταν πάνω από 300 θαμώνες, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος που ξεκίνησε το μακελειό. Το ένα από τα θύματα κατέληξε επί τόπου, ενώ το δεύτερο άτομο που έχασε τη ζωή του μεταφέρθηκε στο Orlando Regional Medical Center, όπου έγινε προσπάθεια να διασωθεί, δίχως επιτυχία.

Άλλα οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο με τραύματα από πυροβολισμούς, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και οι γιατροί δίνουν μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Δύο άτομα ακόμη μεταφέρθηκαν στο Dr. P. Phillips Hospital και νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Μέσα στον πανικό, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν οι δράστες και ως εκ τούτου δεν υπάρχει σαφή περιγραφή τους. Τόσο οι τρεις αστυνομικοί που είχαν αναλάβει τη φύλαξη του κτιρίου, όσο και η ομάδα σεκιούριτι, πραγματοποίησαν λεπτομερή σωματικό έλεγχο σε όσους μπήκαν στο κλαμπ για να διασκεδάσουν. Για το λόγο αυτό εκφράστηκαν απορίες πώς κατάφεραν να περάσουν μέσα τα όπλα, σε ένα κλαμπ που βρίσκεται σε μία από τις πλέον πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές του Ορλάντο.

Πηγή: protothema.gr