Υπέρ της έκδοσης Αλβανίδας τάχθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας

Gazzetta team
Υπέρ της έκδοσης Αλβανίδας τάχθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας
Την έκδοση στις Αλβανικές αρχές της Ε.Μ. αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, απορρίπτοντας παράλληλα το αίτημα της να ανασταλεί η από 14.12.2015 απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης που διατάσσει την έκδοση και την παράδοσή της στις αρχές της γείτονας χώρας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Αλβανίας ζήτησε την έκδοση της Ε.Μ. προκειμένου να εκτίσει στην χώρα της ποινή -κατά συγχώνευση- κάθειρξης 7,5 ετών που της είχε επιβληθεί:
1) από το Πρωτοδικείο Βαρέων Εγκλημάτων των Τιράνων για απόπειρα εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και
2) από το δικαστήριο της Επαρχίας Ελμπασάν για το αδίκημα της απομάκρυνσης φυλακισμένου από τον τόπο παραμονής του.

Να σημειωθεί ότι το περασμένο έτος από τον Άρειο Πάγο είχε απορριφθεί το αίτημα της Αλβανίδας να εκτίσει την ποινή της στην Ελλάδα.

Η Ε.Μ. ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας υποστήριξε ότι η έκδοσή της στην Αλβανία θα της προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη, γιατί αφενός θα διαταραχθεί η οικογενειακή ζωή της, καθώς είναι μητέρα τριών παιδιών, εκ των οποίων το τρίτο αναγνωρίστηκε από Έλληνα ως γνήσιο τέκνο του, είναι ανήλικο και χρήζει φροντίδας και αφετέρου λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει η ίδια και η ανήλικη κόρη της.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας του Δ΄ Τμήματος, έκριναν ότι εν όψει της σοβαρότητας του αδικήματος, οι προβαλλόμενοι οικογενειακοί λόγοι καθώς και οι λόγοι υγείας «των οποίων άλλωστε αορίστως και αναποδείκτως γίνεται επίκληση», δεν δικαιολογούν την χορήγηση της αναστολής της απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνης για την έκδοσή της στην γείτονα χώρα.

Πηγή: protothema.gr