Ξεδιάντροπη πρόκληση: Ύψωσαν ναζιστική σημαία στην Ακρόπολη! (pics)

Gazzetta team
Ξεδιάντροπη πρόκληση: Ύψωσαν ναζιστική σημαία στην Ακρόπολη! (pics)
Όταν στις 30 Μαΐου του 1941 ο Απόστολος Σάντας και ο Μανώλης Γλέζος κατέβαζαν τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη σίγουρα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν πως μια μέρα του Ιανουαρίου του 2016, ομάδα ναζιστών θα σπίλωνε ξανά τον Ιερό Βράχο. Και να που έγινε!

Πρόκειται για μέλη του νεοναζιστικού μορφώματος της Γερμανίας "Ο Τρίτος Δρόμος (Der Dritte Weg)», ο οποίοι βρέθηκαν στην Αθήνα πριν μερικές μέρες, καλεσμένοι της Χρυσής Αυγής για να μετάσχουν στη συγκέντρωση της 30ης Ιανουαρίου για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τα γεγονότα των Ιμίων.

Και όχι μόνο οι Γερμανοί νεοναζιστές συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής στις 30 Ιανουαρίου, που κατά... σύμπτωση είναι και η επέτειος από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία (30 Ιανουαρίου 1933), αλλά φρόντισαν να κάνουν και... τουρ στην Αθήνα.

Βρέθηκαν λοιπόν και στην Ακρόπολη, όπου χωρίς ίχνος ντροπής ξεδίπλωσαν σημαία με τον σταυρό του Γ’ Ράιχ και μετά ανέβασαν τις... αναμνηστικές φωτογραφίες που έβγαλαν στο siteτους.

Όπως αναφέρουν οι Γερμανοί ακροδεξιοί, βρέθηκαν στην Αθήνα μετά από πρόσκληση της Χρυσής Αυγής. Τουλάχιστον 40 μέλη του «Τρίτου Δρόμου» βρέθηκαν στην Αθήνα και μάλιστα αποκαλύπτουν πως επισκέφτηκαν και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής όπου οι επικεφαλής τους συναντήθηκαν με τον αρχηγό της Χ.Α. Νίκο Μιχαλολιάκο.

Επίσης, όπως αναφέρουν, εκτός από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, επισκέφτηκαν το Μουσείο, το Καλλιμάρμαρο αλλά και το Πανεπιστήμιο! Στο ίδιο κείμενο κάνουν αναφορά και στα επεισόδια στο Μοναστηράκι, όταν αντί για κεμπάμπ έφαγαν... ξύλο από ομάδα αντιφαστιστών, με αποτέλεσμα πέντε άτομα να οδηγηθούν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης δεν παρέλειψαν να κάνουν και... μνημόσυνο, την Παρασκευή 29.01.2016 στους Γερμανούς στρατιώτες, του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που είναι θαμμένοι στο στρατιωτικό νεκροταφείο Διονύσου – Ραπεντόζης.

Πηγή: newsit.gr